Hærvej
Viborg Domkirke

Fra å til fjord og kongeby (Borup Hede - Viborg) (33 km)

Mellem Skals og Hjarbæk Fjord følger du Himmerlandsstien til åen, hvor man kan nyde en fantastisk udsigt over Hjarbæk Fjord til den ene side og Skals Å- dalen til den anden. Hjarbæk Fjord er i dag vildtreservat, og især om efteråret og vinteren gør mange fugle stop her. 

Glæd dig til en strækning, hvor du vandrer fra Simested å til Hjarbæk, en hyggelige gamle landsby ved fjorden. Byen har egen havn, marina og en hyggelig kro. Havnens historie går tilbage til vikingetiden, da Knud den Hellige i 1085 samlede sin flåde af vikingeskibe i Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning. Resten af turen går gennem åbent land og fine plantager til du ender i Viborg; Hærvejens gamle hovedby og her, hvor man i århundreder kronede landets konger. 

Godt at vide

Her finder du etapebeskrivelse, kort og fakta om etapen. Samtidig kan du på linket til udinaturen.dk tjekke mulighederne for shelters, vand og toiletter langs strækningen. I Hærvejens app finder du desuden andre overnatningsmuligheder.

Hjarbæk langs Hærvejen

Distance: 30 km.

Underlag: stenmel på himmerlandsstien til Hjarbæk Fjord, derefter asfalterede småveje, skovveje gennem plantagerne før ankomsten til Viborg.

Landskab: kuperet åbent land med fine kig til fjorden og de mange små åer og søer. 

Lejrpladser: Find dem i Hærvejens app og på udninaturen.dk

 

Natur, kultur og historie

Glæd dig til at dykke ned i de små og store oplevelser langs denne etape.