Viborg Domkirke

33 km, Borup Hede - Viborg "Fra å til fjord og kongeby"

Foto: Jens Kirkeby

Mellem Skals og Hjarbæk Fjord følger du Himmerlandsstien til åen, hvor man kan nyde en fantastisk udsigt over Hjarbæk Fjord til den ene side og Skals Å- dalen til den anden. Hjarbæk Fjord er i dag vildtreservat, og især om efteråret og vinteren gør mange fugle stop her. 

Glæd dig til en strækning, hvor du vandrer fra Simested å til Hjarbæk, en hyggelige gamle landsby ved fjorden. Byen har egen havn, marina og en hyggelig kro. Havnens historie går tilbage til vikingetiden, da Knud den Hellige i 1085 samlede sin flåde af vikingeskibe i Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning. Resten af turen går gennem åbent land og fine plantager til du ender i Viborg; Hærvejens gamle hovedby og her, hvor man i århundreder kronede landets konger. 

Godt at vide

Her er et kort du kan downloade til din mobiltlf. med etapen Borup Hede – Viborg på 33,4 km, samt et link til en detaljeret beskrivelse af turen. Længere nede på siden præsenterer vi dig for et udvalg af oplevelser, som du kan se på ruten, hvis du får lyst.

Hjarbæk langs Hærvejen

Foto:Jens Kirkeby

Underlag: stenmel på himmerlandsstien til Hjarbæk Fjord, derefter asfalterede småveje, skovveje gennem plantagerne før ankomsten til Viborg.

Landskab: kuperet åbent land med fine kig til fjorden og de mange små åer og søer. 

Overnatning: Find dine muligheder på det digitale kort

 

Natur, kultur og historie

Glæd dig til at dykke ned i de små og store oplevelser langs denne etape.