
Oplevelser | Midtjylland
Man skal ikke så lang tid tilbage før Viborg var en hovedby, hvor vejene mødtes fra nær og fjern. Her lå Viborg Domkirke, her blev kongerne kronet og her lå landstinget. Viborg er rig på historie, hyggelig bystemning og ikke mindst er Hærvejen og dens historie synlig mange steder i byen.
Lokale oplevelser langs vandrerruten Viborg-Jelling
Viborg Søerne
Viborg Søerne Nørresø og Søndersø ligger naturskønt ved byens centrum og giver gode muligheder for både fiskeri, hyggelig badning og andre hyggelige vandaktiviteter.
Hærvejstæppet
Hærvejstæppet er udstillet i Søndermarkskirken på Koldingvej 79 i Viborg og kan opleves i kirkens åbningstid. Der er gratis adgang.
Viborg Plantage
Det meste af Viborg Plantage er anlagt på klassisk vis som en plantage med lange rette linier. Alligevel byder plantagen på mange naturoplevelser.
Viborg Svømmehal
Viborg Svømmehal er et moderne badeland i Viborg centrum med varmtvandsbassin, rutsjebane, aktiviteter, wellness og meget mere.
De fem Halder ved Viborg
Ved De fem Halder ved Viborg finder du borgruiner og herregårdsmiljø i det naturskønne område mellem Dollerup Bakker og Hald Sø. Her har du adgang til 800 års fascinerende historie - og alt inden for ...
Kong Knaps Dige
Diget er i dag cirka 200 meter langt, op til 6,5 meter bredt og 1 meter højt, men det har oprindeligt været både højere og længere.
Diget har...
Stenholt Skov
Stenholt Skov er en fredet skov ved Engesvang. Den består hovedsagelig af egekrat.
Bølling Sø
Bølling Sø er en genskabt sø mellem Engesvang, Funder og Kragelund sogne i Midtjylland. Søen, der har en overflade på 360 hektar blev genskabt i 2004 – 2005 på vandskellet vest for Silkeborg.
Rørbæk Sø, Tinnet Krat og Gudenåens Udspring
Oplev det fantastiske naturområde omkring Rørbæk Sø, Tinnet Krat og Gudenåens Udspring med smukke vandreruter, et gammelt badeanlæg og et rigt dyreliv. Rørbæk Sø er beliggende tæt på Jyllands højderyg...
Kongernes Jelling
Runerne fortæller, at det var i vikingetidens Jelling, Danmark fik sit navn. Kong Gorm skrev det på sin runesten, og vi har brugt det siden. Det var her, kong Harald på sin store runesten fortalte, at...