Gejlå Bro

Kliplev - Padborg (19 km) Cykeletape

Foto: Hærvejen

Hærvejen har mange navne og et af dem er oksevejen, fordi det var ad denne gamle vej studedriverne drev okserne fra Vest og Nordjylland til markederne sydpå. I Tyskland kaldes Hærvejen for Ochsenweg og derfor kalder vi også denne sidste navnkundige etape for 'På Oksevejen'. 

Inden cykelruten når grænsen, kommer man syd for Bov til "Den Krumme Vej"; det er den gamle vej til Flensburg, hvor et stykke med gammel brolægning stadig ses.

"Den Krumme Vej" ender ved landegrænsen, men man kan kan fortsætte cykelruten langs grænsen ad den historiske Gendarmsti mod syd til Padborg og mod nord og øst til Kruså. Gendarmstien fortsætter videre langs Flensborg Fjord til Høruphav.

Eller følg Hærvejen videre på Oksevejen (´Ochsenweg´) i Tyskland. Ruten går fra den dansk/tyske grænse til Hamburg. Læs mere om den tyske rute her.

Godt at vide

Her er et kort du kan downloade til din cykelcomputer med etapen Kliplev til Padborg på 19 km, samt et link til en detaljeret beskrivelse af turen. Længere nede på siden præsenterer vi dig for et udvalg af oplevelser, som du kan se på ruten, hvis du får lyst. 

Distance: 19 km.

Sværhedsgrad: let

Lejrpladser: Find dem på udninaturen.dk og i Hærvejens app til IOS og Android.