Povls Bro er en af de historiske broer ad Hærvejen

Rødekro - Kliplev

Foto: Hærvejen

Denne etape bringer dig tilbage i tiden. I Urnehoved Mindepark fortæller mindestenene historien om nogle af de dramatiske begivenheder, der er udfoldet i det sønderjyske. Oplev også den smukkeste bro på ruten, Povls Bro og den ældste træbygning i Danmark, kirketårnet i Kliplev kirke.

Urnehoved Mindepark

Urnehoved Mindepark anses for at have været et regionalt forsamlingssted i middelalderen. Der er opført en række mindesten i lunden, der fortæller historien om mange af de dramatiske begivenheder, der har fundet sted omkring Urnehoved.

Povls bro

Efter Årtoft Plantage, krydser du Bjerndrup Å på Hærvejens smukkeste bro - Povls bro. Den enkelt buede bro, bygget i 1744, er et ideelt sted at tage en pause.  

Kliplev

Ruten fører nu mod vest og omkring Kliplev, men hvis du ønsker det, kan du dreje østover ind mod Kliplev. Byen var et vigtig pilgrimsmål i middelalderen på grund af St. Hjælper. Et krucifiks i Kliplev kirke blev betragtet som et billede af helgen, selvom det sandsynligvis var et billede af Kristus. Krucifikset er siden forsvundet, men Kliplev kirke er stadig unik, da det fritstående klokketårn er den ældste bevarede træbygning i Danmark, dateret fra 1300.