Bindeballe Købmandsgård

Haraldskær - Bindeballe

Foto: Hærvejen

På strækningen ved Haraldskær går du forbi Fårup sø gennem Vejle Ådal til Egtved Ådal mod Randbøl og Bindeballe.

Vejle Ådal

Allerede i vikingetiden for 1000 år siden har der været et stort behov for at kunne færdes tørskoet over Vejle Ådal. Det viser fundet af resterne af en 5 m bred og 760 m lang bro bygget af træ - kaldet Ravning Enge broen. Ude midt i den brede ådal kan man se en rekonstruktion af en lille del af broen. Der er en udstilling om broen i Ravning Station.

Tørskind Grusgrav

Nyere tids kunst og landskab smelter sammen i en helhed i Tørskind Grusgrav. I grusgraven er der opstillet landskabsskulpturer af Robert Jacobsen og Jean Clareboudt. Lysets og årstidernes vekslen giver nye oplevelser ved hvert besøg.

Bindeballe

På en del af strækningen gennem Vejle Ådal følger Hærvejsvandreruten den gamle Vandelbane, der blev nedlagt i 1957. På Bindeballe Station er der en lille udstilling om banen. Her er der også køkken, bad og toilet til brug for vandrere og cyklister, og der er en lille teltplads. Nøglen kan hentes i købmandsgården, der ligger overfor. 

Bindeballe Købmandsgård er et levende museum, hvor du kan se, hvordan der så ud hos en købmand før i tiden, samtidig med, at du kan købe friske forsyninger til turen.