Gå til indhold
©  Foto:

Hærvejsudstillingen i Bække

Den tidligere rutebilstation i Bække rummer Hærvejsudstillingen, som er en særdeles informativ udstilling om Hærvejen generelt og især betydningen og historien omkring Bække, som var et knudepunkt på den gamle Hærvej. Udstillingen giver indblik og forståelser for Hærvejens forløb og indblik i livet langs den.

På en række store plancher fortælles og illustreres præcist, hvordan landskabet omkring Bække har formet Hærvejens forløb. Det ellers så vidt forgrenede forløb af Hærvejen har i oldtiden "samlet sig" i Bække, som derfor blev et centralt sted i relation til Hærvejen. Du kan derfor være sikker på, at den del af Hærvejsruten, som du følger igennem Bække er meget autentisk, og ligger præcis, hvor den gamle Hærvej gik.

I udstillingen indgår også en detajleret gennemgang af de runesten, som findes langs med Hærvejen både nord for, syd for og i Bække.

I sommersæsonen er udstilllingen bemandet med lokale frivillige om eftermiddagen. Kommer du uden for sommerferien eller på et andet tidspunkt, hvor døren til Hærvejsudstillingen er låst, så er du meget velkommen til at låne nøglen i Brugsen, der ligger lige overfor. I Brugsen er der adgang til toilet. 

I tilknytning til udstillingen er der adgang til toilet og bad. 

Afstande
Hærvejens vandrerute 0 km
Hærvejens cykelrute 0 km

Følg os: