Hærvejsudstillingen i Bække

Hærvejsudstillingen i Bække

Foto: Visit Vejen Turistinformation
Service og information
Øvrig turistinformation
Adresse

Vestergade 2

6622 Bække

Kontakt

Den tidligere rutebilstation i Bække rummer Hærvejsudstilingen, som er en særdeles informativ udstillling om Hærvejen. Her kan man få den fulde forståelse for Hærvejens forløb og indblik i livet langs den.

På en række store plancher fortælles og illustreres præcist, hvordan landskabet omkring Bække har formet Hærvejens forløb. Det ellers så vidt forgrenede forløb af Hærvejen har i oldtiden "samlet sig" i Bække, som derfor blev et centralt sted i relation til Hærvejen. Du kan derfor være sikker på, at den del af Hærvejsruten, som du følger igennem Bække er meget autentisk, og ligger præcis, hvor den gamle Hærvej gik.

I udstillingen indgår også en detajleret gennemgang af de runesten, som findes langs med Hærvejen både nord for, syd for og i Bække.

I sommersæsonen er udstilllingen bemandet med lokale frivillige om eftermiddagen. Kommer du uden for sommerferien eller på et andet tidspunkt, hvor døren til Hærvejsudstillingen er låst, så er du meget velkommen til at låne nøglen i Brugsen, der ligger lige overfor. I Brugsen er der adgang til toilet.

Afstande
Hærvejens vandrerute 0 km
Hærvejens cykelrute 0 km

Adresse

Vestergade 2

6622 Bække

Facilities

Toilet

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Visit Vejen Turistinformation