Hærvejsskilt

Hærvejens sekretariat

Sekretariats koordinator besvarer overordnede spørgsmål vedr. Hærvejen samt hjemmesiden og app'en.

Har du spørgsmål om overnatning, oplevelser og services kan du søge oplysninger her på hjemmesiden eller i vores app. Du er også velkommen til at kontakte de lokale turistbureauer.

Sekretariats koordinator besvarer overordnede spørgsmål vedr. Hærvejen, samarbejdet om Hærvejen samt Hærvejens hjemmeside og app. 

Har du spørgsmål om overnatning, oplevelser og services langs Hærvejen kan du søge oplysninger her på hjemmesiden eller i vores app. Du er også velkommen til at kontakte de lokale turistbureauer langs Hærvejen med dine spørgsmål om service og muligheder lokalt. 

Hvad er Destination Hærvejen?

Destination Hærvejen er en forening dannet af kommuner langs Hærvejens vandre- og cykelruter, der arbejder for at udvikle Hærvejen som et sammenhængende turist og fritidsområde. Foreningen har sit eget sekratariat der har ansvar for haervej.dk, Hærvejens app, foldere samt anden service om Hærvejen, der hjælper de mange der hvert år vandrer og cykler på Hærvejen, så de får en god oplevelse.

Formand er Morten Damgaard Nielsen. Kontakt ham på modni@vejle.dk hvis din organisation ønsker at tegne et medlemskab eller for andre spørgsmål vedrørende Destinations Hærvejens overordnede arbejde. Medlemmer er Jammerbugt, Vesthimmerland, Frederikshavn, Brønderslev, Aalborg, Rebild, Mariagerfjord, Viborg, Ikast-Brande, Vejle og Vejen Kommuner samt Dansk Vandrelaug og foreningen Herberger langs Hærvejen.

Destination Hærvejen fik i 2019 midler fra Nordea-fonden til udvikling af formidling og faciliteter langs Hærvejen. Fra august 2019 glæder projektleder Niels Bjørn Povslgaard sig til at drive projektet i gang sammen med kommuner og samarbejdspartnere langs Hærvejen. Læs mere om projektet i denne pressemeddelse.

Hvem har ansvaret ude langs ruten?

Hærvejens mange hundrede kilometer cykel- og vandrerruter løber gennem 16 kommuner samt gennem mange arealer hvor der enten er private lodsejere eller hvor Naturstyrelsen er ejer. I praksis betyder det, at det er de lokale kommuner og styrelser, der varetager rutens afmærkning og faciliteter som shelters undervejs. Der er også flere private ejere af shelters undervejs på ruten. Vi gør hvert år et stort arbejde for at indsamle oplysninger om nye eller sløjfede faciliteter samt ruteændringer. Oplysninger vi giver videre til dem, der har ansvaret for kortene i Hærvejens app eller de trykte kortsæt. Vi bliver aldrig bedre end de oplysninger vi får ind. Opdager du ændringer så sørg for en rimelig nøjagtig stedangivelse og kontakt enten den lokale kommune eller os, så sørger vi får at give informationen videre. I 'Giv et prej' appen kan du taste dine bemærkninger ind, så får de lokale kommuner den direkte, og vi får den siden fra dem.

Tak til alle jer der hvert år gør et stort arbejde for at hjælpe os med at være opmærksomme på ændringer.