©  Foto:

Blokhus Klitplantage - Shelters

I Blokhus Klitplantage finder du 4 shelters med plads til ca. 6 personer i hvert shelter. De ligger på en dejlig læfyldt lille slette omgivet af gamle, smukke skovfyr, hvor der også er masser af plads til telte.

Gateway Blokhus
Blokhus Gateway ligger i Blokhus Klitplantage. Her er et væld af aktivitetsmuligheder i det fri, hvor klitplantagen søger for læ for vestenvinden. Indgangen findes Aalborgvej 90, 9492 Blokhus, hvor der er anlagt en handicapvenlig sti ind til gatewaypladsen.

På gatewaypladsen findes naturlegeplads, aktivitetsplads, picnic områder og grillpladser - og en naturbageovn, hvor man kan bage sit eget brød.

Gatewayen er udgangspunkt for flere vandre- og cykelruter. Nær pladsen kan du springe på fitnessruten med opstillede fitnessredskaber, eller snuppe en tur på sundhedssporet og tjekke dit kondital. Flere nationale ruter går igennem gatewayen, hvor der er anlagt pausested til de cyklende og vandrende. Cyklende på Vestkystruten kan få overblik over ruten, og der er ophæng til cyklen, så kæden kan få en gang kærlighed. Der er toilet ved pladsen.

Fra parkeringspladsen ved Aalborgvej udgår ca. 11 km langt mountainbikespor. Sporet ligger i de naturgivne forhold.
Gatewayen er blevet en realitet ved lokalt samarbejde blandt lokale aktører, der er samlet i Blokhus Gateway Gruppen og Naturstyrelsen og Jammerbugt Kommune.

Overnatning
Syd for gatewaypladsen ligger shelterpladsen, som kan bookes her. Her kan man også læse mere om pladsen. Blokhus By Camping har direkte udgang til gatewayen. 

Cykelleje
I Hune kan du leje cykler til en god dag i skoven, både MTB og turcykler m.fl. - Hune-Blokhus Cykeludlejning

Fakta om plantagen
Blokhus Klitplantage er 642 ha stor. Størstedelen er skovbevokset. Den er tilplantet i årene 1895 - 1910. Af de oprindelige bjergfyrbevoksninger findes nu kun lidt tilbage i plantagens vestlige del.
Plantagen varierer fra den kuperede Kirkesande til flade klitheder i plantagens sydlige dele, fra ganske frodige skovarealer i nord og øst til kun meterhøj bjergfyr længst mod vest. Plantagen er ejet af Naturstyrelsen og er derfor vores allesammens.

Da plantagen blev anlagt var Blokhus et beskedent fiskerleje. l dag er Blokhus om sommeren er en myldrende turistby og gatewayen, der ligger mellem Blokhus og Hune, er et attraktivt område på alle tider af året.

Læs mere om Blokhus Klitplantage i naturstyrelsens miniguide.