Hærvejen på cykel mellem Arden og Hvornum

Rebild - Hobro (Cykeletape)

Foto: Hærvejen

Cykeletapen fra Rebild til Hobro går igennem det vekslende landskab ved Rold skov.


Rold Skov

Rold Skov er ca. 80km2 stor og indbyder året rundt til mangeartede oplevelser. Her findes en af Danmarks nulevende kulsviere der brænder trækul til grillbrug – Danmarks vildtvoksende orkide Frueskoen der blomstrer omkring Grundlovsdag – oldtidsgrave spredt rundt om i skoven – flotte udsigtspunkter - jordfaldhuller– Troldeskov - primitive overnatningssteder hvor man selv skal medbringe vanddunken og spaden osv.


Noget ganske unikt for Rold Skov er også dens mange kilder som Lille Blåkilde hvor Hærvejen kommer ganske tæt forbi, og Ravnkilden, hvor man kan komme så tæt på vandoverfladen, at man kan få fyldt drikkedunken op med køligt drikkevand. Stop op og nyd vandets rislen og samtidig få ro på sindet.
Kilderne løber ned i Lindenborg å og på den anden side af åen, kan man få øje på RebildCentret med Thingbæk Kalkminer – eller gå en tur rundt om Gravlev sø – hvor man kan eks. opleve et rigt fugleliv og Gravlev kilde for foden af Gravlev Kirke med den smukkeste udsigt over ådalen. 

Rebild Bakker

hvor mange hvert år den 4 juli samles for at fejre USA’s uafhængighedsdag, Museum Rebild der fortæller historien om spillemænd, musik og folkedans. 
Her er der også rige muligheder for at nyde god mad - at bo på eks. hotel, vandrerhjem, campingplads, b&b osv - at lege på Røverknolden eller i Heksens Gryde – eller hente inspiration og vejledning i  RebildPorten som er områdets formidlingscenter. I denne bygning er der ligeledes adgang til toilet og vand døgnet/året rundt.

St. Økssø

Ved St. Økssø det er muligt gratis at overnatte i shelters med adgang til toilet og vand.
Søen er smukt beliggende midt i skoven og er året rundt en glimrende badesø. Jordfaldshullerne Røverstuen og Hestegravene – den kunstigt opdæmmede sø Hvass Sø (opkaldt efter en af områdets navnkundige skovridere) og naturlegepladsen med shelters ligger nær ruten. 


Arden
Efter Arden fortsætter etapen videre til Rold, hvor man i sæsonen kan besøge Cirkusmuseet. I Rold ligger også Rold Gl. Kro. Her både spiser og sover man godt, og der er mulighed for at få låst sin cykel inde. 
 
Vebbestrup
Næste stop er Vebbestrup, der er kendt for Vebbestrup Mejeri, hvor I kan få  egnens absolut bedste Softice. I Vebbestrup er der også en skøn shelterplads: Naturfristedet. Her er der faciliteter til cirka 50 personer, overdækket grillplads, amfiteater, legeplads, shelters, vand og toiletter. 
 
Døstrup
Turen fra Vebbestrup fortsætter til Døstrup inden den går videre til Fyrkat ved Hobro. I Døstrup er der mulighed for endnu en overnatning på den dejlige shelterplads. Her er der også både legeplads, toilet og bålhytte. 
 
Fyrkat
Fra Døstrup passerer ruten helt tæt forbi områdets største by, Hobro (se nedenfor), inden man kommer til Fyrkat. Fyrkat, der ligger lidt uden for Hobro, er landets nok mest velbevarede Vikingeborg. Vikingeborgen er en ringborg fra år 980, med volde omkring de dengang 16 langhuse, der i dag er markeret med sten. Uden for voldene har man rekonstrueret et af vikingetidens langhuse.
Ikke langt herfra ligger også Vikingecenter Fyrkat, som består af vikingegården med 9 rekonstruerede huse, som danner rammerne for masser af vikingeaktiviteter og vikingernes sysler og kampe hele sæsonen igennem. 
 
Hobro
Cykeletapen tager dig til Fyrkat, som ligger få kilometer fra Hobros centrum. Når man nu er i området skal Hobro også besøges. Tager man fx Fyrkatstien indtil centrum er der kun 2,4 km. 
Hobro er en skøn handelsby, som har mange velassorterede dagligvarebutikker og masser af specialforretninger i gågaden. Foruden handel er Hobro også en by, der emmer af kunst og kultur – fx er Kunstetagerne, Himmerlands Teater, GASmuseet, Lystfartøjsmuseet og Maritimt Kulturcenter alle et besøg værd.
I Hobro kan man også få lækker mad ved byens cafeer og restauranter. Overnatninger er der også et bredt udvalg af, fx Hotel Amerika, Hobro Citycamping, Danhostel Hobro samt  byens mange Bed & Breakfasts eller måske en shelter – ja, selv en flyende shelter kan man her.