Hærvejen i Nordjylland

Hærvejen i Nordjylland
Så er Hærvejene i Nordjylland åbnet ved en festlig indvielse 24.-25.maj rundt om i hele landsdelen. Glade vandrere deltog fra nær og fjern og flere steder var der festlige optrin, taler, bål, festgudstjenester og meget mere. 

Så åbner Hærvejen i Jammerbugt
Lørdag d. 11. oktober kl. 9.45-15.00 bliver Hærvejens indviet i Jammerbugt Kommune. Ruten byder på høje kystskrænter, smukke dalkløfter, store klitheder og frodige løvskove. Der er opsamling i busser og derefter mulighed for selv at gå strækninger på ruten langs Nøddedalen mod Fosdalen med lokale guider. Se programmet her

Kort
Du kan hente oversigtskort i 1:200.000 over de nordjyske ruter på de nordjyske turistbureauer. I app’en er det muligt at få kort over ruterne i hele Jylland, serviceinformationer om overnatning og spisesteder og ikke mindst de gode historier derudefra.

Hærvejens cykelrute lagt om i Nordjylland
Hærvejens cykelrute er lagt om flere steder nord for Viborg i løbet af foråret 2014, og ruten kan hentes på detailkort her på hjemmesiden. 

Hærvejens nordjyske vandreruter
Hærvejene i Nordjylland løber ud fra Viborg over Aars, hvor ruten deler sig mod øst og mod vest. Den vestlige rute løber gennem Vesthimmerland over Aggersund, Jammerbugten og ender i Hirtshals. Den østlige rute løber gennem Himmerland, Rebild og Aalborg kommune. Videre op gennem Brønderslev og Jyske Ås for at slutte i Frederikshavn. Ruten gennem Jammerbugt Kommune forventes afmærket og klar i slutningen af juni. Ruten gennem Jammerbugt Kommune er ikke endeligt godkendt endnu, og vi tager derfor forbehold for ændringer på de offentliggjorte kort. Kortene bliver opdateret, når rutens forløb er godkendt.

Gode kort at vandre efter
Her kan du printe detailkort at vandre efter.

Hvor vil du vandre?
Der er mange skønne strækninger at vælge mellem langs Hærvejen. Turbeskrivelser til strækningerne både syd og nord for Viborg kan du finde her på hjemmesiden. Vi opdaterer løbende det nordjyske indhold.

Del denne side

Oversigtskort over ruterne
Overnatning

Hærvejen blev som bekendt for de fleste udvidet fra Viborg mod nord i år.

Arbejdet med at få markedsført denne del af strækningen og få udviklet synliggjort og udviklet faciliteterne undervejs ligger stadig foran os. 


Nedenfor er links til søgefunktionen. Det er af tekniske grunde ikke alle overnatningssteder, der er med.

Link til overnatning i nord

Link til overnatning omkring Aalestrup

Link til overnatning nord for Viborg