Vandrerute | Rebild (ca. 5 km.)

Frendrup Nihøje

Er et af Himmerlands mest markante højgrupper og der er en imponerede udsigt fra dem. I dag er der bevaret 7 høje som alle er anlagt i stenalderen ca. 3000 år før Kristus. På samme bakkedrag er der desuden spor efter jernalderbebyggelse

Katbakken

Et område med mulighed for at overnatte i både shelters og telt. Samtidig er der boldbaner, naturforhindringsbane, planetsti og området er med handicapvenlig adgang.

Guldbæk vingård

Fremstiller hovedsageligt hvidvin og i løbet af sæsonen afholdes flere arrangementer med foredrag, musik og spisning. Der er aktivitet det meste af året i vingården

Hornum sø

I sommerperioden er der rig mulighed for at få sig duggert i det dejlige søvand  - mulighed for primitiv overnatning.

Juelstrup Sø

Rundt om søen er der en vandre/løberute på ca. 3,8 km, flere steder undervejs er der opstillet bænke hvor man kan nyde udsigten og stilheden.

Området er også hundeskov, hvor der er anlagt ridesti og indrettet naturfitnessområde.

Samtidig er der madpakkehus med toilet, borde/bænke og mulighed for overnatning i telt

Højris Mølle

Er en del af Skivum Nørrekrat, der ligger på begge sider af Sønderup Å. Med sit snoede og brede forløb ligger åen smuk i det bakkede landskab.

Midt i landskabet ligger Højris Mølle, hvis historie går helt tilbage til middelalderen, hvor den fungerde som vandmølle. Skoven er her egekrat som det efterhånden kun kendes få steder i Jylland

Suldrup

Mulighed for forplejning og overnatning i byen

Midt i byen findes også Jættestuen. Den er fra yngre stenalder og består af 14 store bæresten og 4 dæksten. Husk en lommelygte hvis man vil se gravkammeret.

Volstrup

Området byder her på en put and take sø, golf udendørs og indendørs samt at forplejning og overnatning

Stenild

Det var her i landsbyen en af de mest navnkundige af Røverne fra Rold boede.  Nemlig Johannes Jensen kaldet ”Bettefanden” (ca. 1801-1870). Vandrehistorien lyder at han ligger begravet i fortovet – lige udenfor kirkegårdsdiget.

Boldrup museum

Indrettet i et gammelt husmandshjem med bolig, værksted og stalde anno 1900. Der er veludstyret lejrplads med shelters, toilet, bålplads osv.

Borremosefæstningen

Borremosefæstningen er Danmarks ældste tilflugtsborg, ca 3,5 km sydøst for Års. De arkæologiske undersøgelser viser, at stedet har fungeret som tilflugtsborg fra ca. 300 til 150 før Kristus. Herefter har området stået øde hen i omkring 50 år – i samme periode som kimbrerne udvanderede og ca. år 100 før Kristus er man så begyndt at anlægge en landsby, befæstet med tilspidsede egestammer.

St. Binderup

Mulighed for forplejning og overnatning

Del denne side