Både ved Hald Sø

Viborg - Skelhøje (18 km)

Foto: Steen Ancher

En vandretur der begynder i det historiske Viborg, den by som hærvejene gennem århundereder har snoet sig frem til fra nær og fjern.

Her finder du det broderede hærvejstæppe i den gæstfri Søndermarkskirke. På hærvejens cykelrute ud af byen finder du Peter Seebergs hærvejssten med de berømte ord hugget i granit fra en gammel vejtromle:   

"Jerusalem, Rom, Santiago de Compostela, Hamburg, Lübeck, Paris, Finderup, Varde Kræmmere, Krigere, Kærrer, Karosser, Ryttere, Drivere Vandringsmænd, Heste, Stude, Gæs, Fromme, Gode, Onde, Ene, Langvejsfra til Langsvejssteder Trætte ad den slyngede vej"

Resten af turen kan du glæde dig over det dramatiske og smukke landskab skabt i istiden med Dollerup bakker mod øst og flade heder mod vest.  På ruten vandrer du i sporene fra dem, der var her før dig: gamle hulveje, borgruiner, gravhøje og meget mere.

 

Godt at vide

Her er et kort du kan downloade til din mobiltlf. med etapen Viborg – Skelhøje på 18 km, samt et link til en detaljeret beskrivelse af turen. Længere nede på siden præsenterer vi dig for et udvalg af oplevelser, som du kan se på ruten, hvis du får lyst.

Hald Sø med ruin

Sværhedsgrad: Moderat til svær. Bakket terræn.

Overnatning: Find dine muligheder på det digitale kort