
Skelhøje - Thorning
Etapen strækker sig fra Skelhøje til Thorning.
Skelhøje
I Skelhøje er der indkøbsmuligheder i Skelhøje Købmandsgaard.
Gravhøje og Hulveje
I området syd for Skelhøje og Havredal Plantage er der en tæt koncentration af gravhøje. Alene i den lille Havredal Plantage har der ligget mere end 50 gravhøje fra stenalderen. Prøv at se, hvor mange du kan finde i dag. Nogle af de større høje ligger på en linie, og tidligere kunne man bruge dem til at finde vej, men i dag er udsynet dækket af plantagen.
Stendal er en markant dal langs nordvestsiden af Stendal Plantage. Langs dalens sider kan man se flere flotte hulveje, der støder til dalen. Der, hvor vandreruten drejer mod sydvest for at følge dalen, er der rester af brolagte hulveje. I Ulvedal Plantage, hvor vandreruten svinger mod syd, er der også adskillige hulveje.
I det sydvestlige hjørne af Ulvedal Plantage ligger en velbevaret langdysse fra yngre stenalder, Jens Langknivs Hule. Den er 40 m lang og indeholder 2 kamre. Den 4000 år gamle langdysse er af lokalbefolkningen opkaldt efter Jens Langkniv, som man kan læse om i St. St. Blichers digtning.
Thorning
Du kan vælge en afstikker til Thorning - ca. 2 km øst for vandreruten - for at købe ind eller se Blicheregnens Museum. Steen Steensen Blicher var præst i Thorning 1819-1825. Herfra vandrede han ofte ud over hederne, og en stor del af hans forfatterskab er knyttet til egnen. Han boede i præstegården, hvor Blicheregnens Museum er indrettet. I museet er der egns- og kulturminder, samt minder om Blichers liv. Museet giver en fin introduktion til egnen inden den videre tur langs Hærvejen.