Store Økssø i Rold Skov

Oplevelser | Himmerland | cykelruten

Foto: Rebildporten

Glæd dig til en tur hvor du oplever de frodige Hammer Bakker, Gravlev Ådal og den store Rold Skov samt derefter en fin tur ad de himmerlandske småveje forbi vikingeborgen Fyrkat, Mariager Fjord før du når Viborg.

Vi har her samlet en række lokale oplevelser, du kan lade dig inspirere af.

Ad Hærvejen syd ud af Aalborg kommer du snart gennem Østerådalen et fint vådområde med lavvandede søer og et rigt fugleliv. Turen går videre gennem det åbne land og småskove til ruten fører dig på opdagelse ind gennem den store Rold Skov med den fine Gravlev Ådal, Store Økssø samt flere kilder. Turen går videre ad små og større veje mod Arden, Døstrup og Vebbestrup med hver deres mulighed for en pause og lidt at spise. I Hobro følger Hærvejen sit oprindelige forløb forbi Vikingeborgen Fyrkat og Onsild Ådal og den indre del af Mariager Fjord. Ruten løber videre gennem byerne Rødding og Vammen. Undervejs cykler du gennem åbent land, småskove og forbi søer til du når Viborg. 

Oplevelser  Hærvejens cykelrute Aalborg-Viborg

Liste
Kort
Hobro set fra Mariagerfjord
Foto: Visitmariagerfjord

Byer | Himmerland | cykelruten

Langs hærvejene i Himmerland finder du flere dejlige byer og historiske oplevelser. Vi har samlet nogle links til dig her, som du kan lade dig inspirere af.

Kirker | Himmerland | cykelruten

I kirkerne langs Hærvejen er der tid til en pause i snak eller i eftertænksomhed. Nogle af kirkerne er lige så gamle som Hærvejen selv - tusinde år eller mere, andre kirker er nyligt opførte. Vil du vide om kirkerne er åbne kan du tjekke deres hjemmesider.

Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Aalborg Zoo

I Aalborg Zoo kan du opleve dyrene helt tæt på, når de udfolder sig i naturtro omgivelser. Ikke to dage er ens i et af Nordens største dyreparker.

Læs mere
Aalborg Historiske Museum
Foto: Ard Jongsma

Aalborg Historiske Museum

Kom og oplev Aalborg Historiske Museum sammen med familie eller venner, som ligger midt i byen ved Budolfi Kirke. Her kan man høre om og opleve byens fascinerende og mere end 1200 år gamle historie.

Læs mere
Østerådalen
Foto: VisitAalborg/Troels Lund Laursen

Østerådalen

Østerådalen er et bynært naturområde kun 3 km fra Aalborgs centrum. Selve området Østerådal er over 100 ha. med et rigt fugleliv med lavvandede søer og våde enge som ved højvande oversvømmes af Østerå...

Læs mere
Rold Skov
Foto: RebildPorten

Rold Skov

Rold Skov er en af Danmarks største skove og dækker et areal på omkring 80 km2 eller 8.000 hektar. Skoven består af mange skovpartier med hvert deres navn som for eksempel Hesselholt, Nørreskov, Nørlu...

Læs mere
Tophuset - Top Karens Hus
Foto: RebildPorten

Tophuset - Top Karens Hus


Top Karens Hus
var det første traktørsted i området og det åbnede første gang i 1912. Stedet blev drevet af  af Karen og Jens Andersen og Karen startede med at udskænke kogt vand til gæsternes kaffe. ...

Læs mere
Gravlev Sø
Foto: RebildPorten

Gravlev Sø

Gravlev Sø er beliggende i Lindenborg Ådal ved Rold Skov. Søen (ca. 65 ha) har eksisteret siden istiden som en udposning på Lindenborg Å.

I slutningen af 1800-tallet blev søen afvandet og åen ledt ud...

Læs mere
Gravlev Kirke
Foto: RebildPorten

Gravlev Kirke

Landsbykirke

Gravlev kirke stammer fra middelalderen. Den består af romansk kor og skib og sengotiske tilbygninger. Indvendigt er den smukt og enkelt udstyret.

På kirkegården ligger billedhuggeren Ander...

Læs mere
Lille Blåkilde
Foto: RebildPorten

Lille Blåkilde

Lille Blåkilde ligger vest-nordvest for Nørreskov. 
Lille Blåkilde er en af de største kilder i Rold Skov-området. Dens vandføring er ca. 90 l pr. sekund, og den afvander et område på 10-12 km2. 

Kil...

Læs mere
Store Økssø
Foto: RebildPorten

Store Økssø

Store Økssø er beliggende vest for Mosskov Pavillonen.

Rundt om søen finder du en skøn afmærket vandrerute, hvor du oplever søen mange smukke vinkler. På din tur når du forbi Havemose, St. Økssømose ...

Læs mere
Restaurant Røverstuen
Foto: RebildPorten

Restaurant Røverstuen

Røverstuen er en meget utraditionel restaurant midt i Rebild, lige op ad Rebild Bakker.
 
Røverstuen tror på, at et godt måltid starter med gode og naturlige råvarer, de går på ”hugst” i omegnen og find...

Læs mere
Museum Rebild
Foto: RebildPorten

Museum Rebild

Museum Rebild er oprettet i 1951 og har en enestående placering umiddelbart ved indgangen til RebildPortenRebild National Park og den omgivende Rold Skov.
Museet indeholder kulturhistoriske samlinge...

Læs mere
Ravnkilden
Foto: RebildPorten

Ravnkilden

Ravnkilde ligger i den østlige kant af Gravlevdalen, nord-nordvest for Rebild Bakker. Kilden er let tilgængelig. Man går ind til den fra p-pladsen ved Lars Kjærs hus.

Ravnkilde ligger ualmindeligt sm...

Læs mere
Vikingemuseet Fyrkat
Foto: Mette Johnsen

Vikingemuseet Fyrkat

Tag med på en rejse tilbage til år 980, da Harald Blåtand regerede Danmark, og få et unik indblik i vikingernes liv hos Vikingemuseet Fyrkat.

Læs mere
Verdenskortet ved Klejtrup Sø
Foto: Verdenskortet

Verdenskortet ved Klejtrup Sø

Ved bredden af Klejtrup Sø tæt på Viborg kan du tage på en jordomrejse, du aldrig vil glemme og vandre fra Danmark til Spanien til Australien og videre til USA.

Læs mere
Rødding Sø
Foto: VisitViborg

Rødding Sø

Rødding Sø blev genskabt i 2004 efter at have været udtørret i 100 år.

Læs mere
Asmild Klosterhave
Foto: VisitViborg

Asmild Klosterhave

Klosterhave ved Asmild Kirke, hvor der i middelalderen har været et nonnekloster.

Læs mere
Grøn oplevelseViborg Svømmehal
Foto: Viborg Svømmehal

Viborg Svømmehal

Viborg Svømmehal er et moderne badeland i Viborg centrum med varmtvandsbassin, rutsjebane, aktiviteter, wellness og meget mere. 

Læs mere
Skovgaard Museet
Foto: Skovgaard Museet

Skovgaard Museet

Skovgaard Museet er Viborgs kunstmuseum med værker fra kunstnerfamilien Skovgaard. Tag tilbage i tiden og oplev kunsten samt spændende skiftende særudstillinger.

Læs mere