Jelssøerne

Jels - Vojens (21,5km)

Foto: Hærvejen

Turen fra Jels til Vojens går igennem nogle smukke naturområder, som blandt andet Stursbøl Plantage og Oksenvad Hede langs Nørre å. 

Flere steder i Stursbøl Plantage går man på forgreninger af Hærvejen. Da plantagen ligger på højderyggen, hvor kun få vandløb skal krydses, har stedet sandsynligvis været benyttet af den rejsende i årtusinder. Forbindelsen til oldtiden ses specielt af de i alt 70 bronzealderhøje, der ligger i tilknytning til hærvejssporene. Syd for plantagen ligger den gamle Hærvejskro i Stursbøl, der i dag har navnet Café Ellegård og blandt andet huser et Herberg. Også ved Slevad, Bro som ligger lige når du kommer ud af Oksenvad Hede viser Hærvejssporene, at tidlige tiders rejsende også har benyttet overgangen ved Slevad og Oksenvad.

Godt at vide

Her er et kort du kan downloade til din mobiltlf. med etapen Jels – Vojens på 21,5 km, samt et link til en detaljeret beskrivelse af turen. Længere nede på siden præsenterer vi dig for et udvalg af oplevelser, som du kan se på ruten, hvis du får lyst.

Cyklist i Stursbøl Plantage

Sværhedsgrad: let

Overnatning: Find dine muligheder på det digitale kort