Vikingetidsgravene ved lindholm Høje

Hammer Bakker - Svenstrup, "Bakker, by og fjord"

Foto: Hærvejen

På strækningen imellem Hammer Bakker og Svenstrup går Hærvejsruten langs den smukke Limfjord og igennem Aalborg. Ruten gennem byen byder på smuk arkitektur langs Aalborgs nyrenoverede havnefront, smukke gamle kvarterer og byens grønne parker.

Lindholm høje

Et par kilometer nord for Nørresundby ligger en af områdets historiske attraktioner, Lindholm Høje, som er en vikingegravplads. Her er der fundet 682 gravpladser fra den germanske jernalder og fra vikingetiden. Det nordjyske klima har bevaret den gamle gravplads, så besøgende kan danne sig indtryk af, hvordan området så ud i vikingetiden.

Gråbrødre kloster

Hærvejens vandrerute går igennem Vesterbro, som er den befærdede gade, der leder over Limfjordsbroen. Blot et par gader derfra findes den travle gågade, Algade, hvor man finder en bred vifte af butikker. Tager man elevatoren ned under gågadens mylder finder man imidlertid Gråbrødrekloster Museet, hvor besøgende kan få et indblik i byens fortid. Det underjordiske museum rummer dele af det middelalderlige Gråbrødre Kloster samt skeletter og fund fra vikingetiden.

 

Zoo

Vandreruten går igennem den smukke Møllepark, som ligger så højt, at der er god udsigt over Limfjorden. Tæt ved Mølleparken findes en af Aalborgs største attraktioner; Aalborg Zoo, som i 1999 blev verdens første miljøcertificerede zoologiske have. I haven findes et luksuriøst rovdyranlæg, hvor gæster kan møde løver og tigre og et stort isbjørneanlæg, hvor havens populære isbjørne holder til. Haven har også en stor savanne med giraffer, strudse og zebraer og en afrikansk landsby, hvor der sæsonen rundt er aktiviteter.

Aalborgtårnet

Aalborgtårnet ligger ligesom Aalborg Zoo tæt ved Mølleparken og er nok byens mest kendte vartegn. Tårnet, der også rummer en lille bistro, rejser sig 105 meter over havets overflade og herfra får man en fantastisk oversigt over byen, fjorden og Nordjylland. Tårnet blev opført i forbindelse med en erhvervsudstilling i 1933 og skulle efterfølgende rives ned. Det viste sig dog at være meget dyrt at rive tårnet ned, så Det Broderlige Skydeselskab købte det for kun 5.000 kr. og har siden drevet det.