Hærvej
Kollerup i Jammerbugt

Hærvejen til fods i Nordvestjylland

Læs mere om Hærvejens vandrerute langs Vestkysten i Nordjylland.

På Hærvejen i Nordvestjylland får du Vestkysten ind under huden. Her vandrer du langs kystskrænter og hav samt gennem de store klitplantager. 

Hærvejen i Nordvestjylland løber mellem havnebyen Hirtshals og muslingebyen Løgstør ved Limfjorden. Landskabet er klassisk Vestkyst, som du finder det i det nordjyske: kystskrænter og hav, heder, plantager og åbent landbrugsland. Ruten er fuld af små og store oplevelser, og hvis der var plads nok, ville vi ønske at vi kunne fortælle dig lidt om dem alle sammen!

I stedet har vi her valgt et lille udpluk. Øverst byer, natur og historie samt detaljerede forslag til etaper. Nederst på siden finder du de oplysninger du skal bruge for at planlægge din tur. Husk, der står også meget spændende information på vores trykte kort 'Hærvejen En guide til vandrere og cyklister'.

spis|sov|find vej

På Hærvejens interaktive kort finder du oplysninger om, hvor man kan sove og spise langs Hærvejen. På vores trykte kort og i app finder du også alle de oplysninger du skal bruge for at finde vej derude eller planlægge din tur på forhånd.