Cyklister på historisk bro

Hærvejen på cykel i Sydjylland

Foto: Mads Hansen

På Hærvejen i Sydjylland får du Hærvejen ind under huden. Her vandrer du ad flere strøg af Hærvejens egen historie gennem åbent land, grønne områder og store plantager. Vi har her samlet et lille inspirerende udpluk til dig af de mange muligheder for at oplevelser undervej.

Hærvejen i Sydjylland løber mellem Jelling og Padborg ved grænsen til Tyskland. Landskabet er det flade sydjyske med åbent land, plantager og små og store grønne naturperler. 

Ruten er fuld af oplevelser, og hvis der var plads nok, ville vi ønske at vi kunne fortælle dig lidt om dem alle sammen! I stedet har vi her valgt et lille udpluk. Øverst byer, natur og historie samt detaljerede forslag til etaper. Nederst på siden finder du de oplysninger du skal bruge for at planlægge din tur. Husk, der står også meget spændende information på vores trykte kort 'Hærvejen En guide til vandrere og cyklister'.

byer|natur|kultur
set fra Hærvejen
Jelling-Padborg

Foto: Mads Hansen

VI har et forslag.
cykeletaper
Jelling-Padborg

Foto: Hærvejen

spis|sov|find vej

På Hærvejens interaktive kort finder du oplysninger om, hvor man kan sove og spise langs Hærvejen. På vores trykte kort og i vores app finder du de oplysninger du skal bruge for at finde vej derude eller planlægge din tur på forhånd. 

spis | sov | oplev

På Hærvejens digitale kort finder du oplysninger om, hvor du kan spise og sove undervejs.

Herberger langs Hærvejen

Langs Hærvejen finder du flere herberger særligt indrettet på at byde vandrere og cyklister velkomne

Lyder halvpension, overnatning og bagage transport som et godt tilbud? Så kig under Book i toppen af siden

Hærvejens kort

Find vej på din tur eller planlæg din tur på forhånd med Hærvejens kort og app