©  Foto:

Vejen Kunstmuseum

Vejen Kunstmuseum er et specialmuseum for dansk symbolisme også kaldet skønvirke fra tiden omkring 1900. Samlingerne er bygget op omkring Vejens bys-barn, Niels Hansen Jacobsen og hans samtid. 

Hovedpersonen er billedhuggeren Niels Hansen Jacobsen og hans skulpturer og keramiske arbejder. Vejen Kunstmuseum er opført som hjem, værksted og museum for billedhuggeren for at vise kunsten fra hans tid i form af art nouveau/symbolistisk kunst. Niels Hansen Jacobsen levede fra 1861 til 1941. Mindestuerne rummer interiør fra kunstnerens hjem.

I museets arkitektonisk flotte skulptursal kan ses udviklingen i Niels Hansen Jacobsens kunstneriske virke.

Ud over værkerne af Niels Hansen Jacobsen rummer Vejen Kunstmuseum også hovedværker af både mandlige og kvindelige kunstnere fra hans samtid. Jens Lund, Ejnar Nielsen, Axel Hou samt Anna E. Munch.

Både de faste udstillinger og museets særudstillinger er udstyret med materialer, der forklarer værkerne og deres tilblivelse. En del værker er udstyret med qr-koder. Vejen Kunstmuseum er statsanerkendt kunstmuseum.  

Specielt for børn
I museets faste samling er der en række opgaveark for børn, og man kan tage en skulptur med hjem fra trolde-folde-værkstedet. I museets Publikumsrum er der et veludstyret og hyggeligt Børnehjørne med udvalgte legesager, bøger og en hyggelig læsehule. Der afholdes hele tiden billedskolearrangementer.

Fra 1. december åbnes gradvist årets julekalenderudstilling,

Museumsbutik
Vejen Kunstmuseum byder også på en velassorteret museumsbutik med et større udvalg af kunstbøger relateret til museets temaer og indhold samt brugskunst og kunstpostkort.

Åbningstider
Åbningstiderne for lørdage/søndage gælder også årets øvrige helligdage.

Skibelund Krat
Monumentparken Skibelund Krat er tæt forbundet med Vejen Kunstmuseum. Har du som gæst ved os lyst til at cykle turen mellem museet og monumentparken, så er det muligt at leje cykler ved museet. 

Afstande
Hærvejens cykelrute 0 km
Hærvejens vandrerute 0 km

Entre
Det koster 50 kr. for voksne at komme ind, børn under 18 er gratis. Entrebetaling er frivillig. 

Normalt er museet lukket mandage, men 2. påskedag, 2. pinsedag og 2 juledag er der alligevel åbent.