©  Foto:

Tinnetgaard Gårdbutik & Besøgslandbrug

Få hundrede meter fra Gudenåens Udspring ligger dette besøgslandbrug med gårdbutik. Gå en tur i inspirationshaven, klap gårdens dyr eller kig omkring i gårdbutikken eller blomsterværkstedet. Her produceres alt økologisk med et fokus på holistisk kvægafgræsning, sæsonvarer og socialøkonomiske principper.

Landlig idyl og lækre specialiteter

Et stenkast fra Det Store Vandskel ligger dette hyggelige besøgslandbrug, hvor hele familien er velkommen til at kigge forbi og snakke med dyrene, beundre de mange flotte blomster, købe egenproducerede lækkerier i gårdbutikken eller nyde en kop kaffe og kage.

 

Økologisk gårdbutik og vejbod

Tinnetgaard har egen produktion af en række produkter, som sælges i gårdbutikken. For eksempel økologiske æg, økologiske kartofler, økologisk Hereford kød, planter, krydderurter, buketter, fuglekasser, tapasbrætter m.m. Desuden forhandles der specialvarer som vin, øl, chokolade, saft, bolsjer og konfekt.  

Alle produkter er dyrket økologisk eller efter økologiske principper.

Gårdbutikken har begrænsede åbningstider. Du kan se de aktuelle åbningstider på Tinnetgaards hjemmeside.

Udenfor butikkens åbningstider kan du handle i vejboden, der byder på et udvalg af blandt andet æg, kartofler, blomster og håndværk.

 

Blomsterværkstedet

Hos Tinnetgaard dyrkes smukke danske friluftsblomster fra forår til efterår. I blomsterbutikken kan du købe alt fra buketter, til dekorationer og planter. Uden for sæson sælges gårdens egne tørrede blomster. Blomsterværkstedet specialiserer sig i spiselige blomster og planter. Du finder mere end 100 forskellige spiselige blomster hos Tinnetgaard.

Tinnetgaard bruger blomster, planter og stauder, som naturligt er i sæson samt naturens egne smukke materialer i deres buketter, binderier og blomsterkunst. I de kreative opsætninger genbruges potter, skåle, glas og fine loppefund.

 

En hyggelig oase

I er meget velkommen til at gå omkring hos Tinnetgaard i inspirationshaverne og snakke med gårdens geder, køer, grise, heste og høns. Der er et madpakkehus, hvor I kan nyde jeres medbragte frokost. I har desuden mulighed for at købe kaffe og kage i gårdbutikken.

 

Masser af events

Hos Tinnetgaard afholdes løbende events, som du har mulighed for at deltage i. Her er for eksempel høstmarked, julemarked, fællesspisning og afternoon tea samt jævnlige blomsterkurser og workshops.

Er I en gruppe, som ønsker jeres egen workshop, kursus eller guidet rundvisning på Tinnetgaard? Så kontakt Linda på linda@tinnetgaard.dk.

 

Den skønne natur

Tinnetgaard ligger ved naturperlen Tinnet Krat, hvor Gudenåen og Skjernåen har sit udspring. Området er et af 15 naturområder i Danmarks Naturkanon. Der er flere vandreruter i området – både kortere rundture og ikke mindst GudenåStien, der følger Gudenåens forløb til Tørring og Uldum Kær. En særdeles smuk tur gennem Gudenådalen. Nær forbi Tinnetgaard går også Hærvejen. Du kan også udforske Danmarks første badeland. 

Du kan læse mere om Gudenåens udspring på denne side.