Røverknolden Legeplads

Foto: RebildPorten
Aktiviteter
Legepladser
Adresse

Rebildvej 2A

9520 Skørping

Kontakt


EVENTYR, MUSIK OG SANSER PÅ SPIL I RØVERKNOLDEN

På Røverknolden kan du opleve rigtig mange sjove ting:
Prøv Røverknoldens legeplads. Gå på opdagelse i den ”Den Store Verden,” en sansesti, hvor du sammen med den lillebitte Tommelise kan opleve skovens ”store” dyr og svampe. Eller spil på de mange instrumenter i Det Musikalske Uderum.

MERE OM RØVERKNOLDEN
Røverknolden naturlegeplads er samlet en kæmpe legeplads med masser af gode oplevelser.

200 m fra parkeringspladsen i Rebild finder man selve naturlegepladsen, som ved første øjekast ikke syner så stor. Den indeholder en rutsjebane, bålplads, borde og bænke, samt halvtag. Der er også  tørt brænde og en sav+savbuk.  Desuden et rebnet og et skib bestående af balancebrædder og klatrestænger.

Medhørende til naturlegepladsen er en kæmpe sansesti, som strækker sig i et stort område rundt om hovedlegepladsen. På sansestien er der store svampe i forskellige farver. Træerne er formet som trolde, med øjne og lange røde næser. Nogle af træerne er også dekoreret med flot hjemmestrik. Langs med stien er der store sten, som er malet og nogle steder hugget til, så de danner hekse, trolde og alfer.

På hele naturlegepladsen finder man udhuggede træer, som danner røvere fra Rold, samt dyr og eventyr. Bl.a. egern, muldvarp, tudse, svale og Tommelisen.

På musikområdet er der masser af instrumenter, som er udhugget i træ, med flotte mønstre og sjove dyr. Børn i alle aldre kan få glæde af disse instrumenter.

På sansestien finder man en kæmpeedderkop i træ, og et stort spind, som man naturligvis kan kravle rundt i. I midten af spindet hænger der en klokke, så man kan høre, når edderkoppen har fået noget i nettet. Langs med stien findes desuden en grævlingegrotte, hvor man kan kravle ind og se en stor grævling, som er udhugget i træ.

Yderligere ting på sansestien tæller bl.a. en stor orm i mange flotte farver, og et kæmpe rådyrgevir lavet i træ, som man kan sidde eller klatre på.

Mellem musikområdet og hovedlegepladsen findes desuden en svævebane.

Naturlegepladsen ligger i Rold skov og man er derfor konstant omringet af flot natur. Bl.a. derfor er legepladsen ikke kun elsket af børn, men også af de voksne.

TIP EN 20'er
Når I går rundt og lærer nyt om dyrene i skoven, kan I dyste mod hinanden ved at tippe en 20'er. Der er lavet 20 spørgsmål på et skema, som du kan printe og tage med.

Svarene finder I på et andet skema via dette link

Adresse

Rebildvej 2A

9520 Skørping

Sidst opdateret af