©  Foto:

Muslingebyen Løgstør

Løgstør er gået fra at være et fiskerleje med fokus på sild til at være turistby med muslingehjertet i centrum. Byen er en perle af maritim historie, gastronomi, kunst, solnedgange over Limfjorden og hyggelig handel. 

Muslingebyen Løgstør

I dag kendes byen som ”Muslingebyen” og muslingerne findes ikke kun i fjorden, men også på spisekortet på byens gode restauranter samt i bybilledet, hvor flere muslingeskulpturer hylder Limfjordens muslinger.

 

Gastronomi

På flere restauranterne i Løgstør kan man nyde udsigten over fjorden, mens man nyder sit måltid. Uanset om man befinder sig på restauranterne på havnen eller hotellet på toppen, kan man få et dejligt udsyn over Limfjordens blå. Og flere af stederne har selvfølgelig muslinger på menukortet udover de mange andre spændende tilbud. Uanset om man er til en forkælelse af sanserne, det hurtige måltid, det gode danske så finder man det ved et besøg hos spisestederne i Muslingebyen.


Maritim feriestemning i muslingebyen

Om sommeren oser Løgstør af stemning og et væld af aktiviteter for hele familien. Man kan nyde musik i særklasse til Kanaljazz og Løgstør Open Air eller spise sig mæt i lækre muslinger til muslingehøstfest og muslingefestival.


Frederik VII’s Kanal

Kanalen er ikke kun hjemsted for en meget populær lystbådehavn, men er med sine 4,4 km. også et godt udgangspunkt for en lang række oplevelser. Prøv en guidet sejltur på kanalen eller oplev sejlturen på egen hånd i kajak eller jolle. Man kan også følge stien langs kanalen på en løbe- eller vandretur. Ved kanalen finder I også Limfjordsmuseet, hvor I kan opleve maritim kulturhistorie eller klappe en fladfisk og kæle for en krabbe i museets oplevelsescenter.

 

Aktive udfoldelser

Skal der være mere gang i den, er der også et væld af fysiske udfoldelsesmuligheder. Skov, fjord og hede appellerer alle til udendørsaktiviteter for hele familien. Især aktiviteterne på vandet er i højsædet grundet beliggenheden ved Limfjorden. Der kan f.eks. lejes paddleboards ved byens nye træningsmiljø, Dok55.

 

Masser af oplevelser for vandhunde

Både de mindste og største vandhunde kan boltre sig i fjorden og i det nye havnebassin. Hvis man krydser gangbroen over kanalen ved Limfjordsmuseet, finder man Løgstør Friluftsbad. Friluftsbadet består af en 250 m. lang sandstrand med få småsten og skaller samt en badebro. Tættere ind mod havnen, ved Is-Huset, finder man det nye havnebassin.

 

Lystfiskeri

Der er naturligvis også mange muligheder for lystfiskeri i Muslingebyen. Sild, ørred, ål, krabber, muslinger, østers, rejer, skrubber, rødspætter, ålekvabber, hummer, pighvar og meget mere hives op af fjorden.

 

Golf helt ned til vandkanten

I gåafstand fra bycentrum ligger golfbanen med den fantastiske udsigt over Limfjorden fra alle 18 huller på mesterskabsbanen og fra de 9 huller på en af Danmarks bedste Pay and Play-baner.

 

Livø - Limfjordens perle

Der er uspoleret natur på fantastiske Livø med alle sælerne, prægtige heder, stilfærdige sejlture, dybe slugter og høje skrænter. Her er der er plads til fred og ro.

De Vesthimmerlandske vikinger

Mod nord finder man vikingeborgen Aggersborg og mod syd Vitskøl Kloster.