©  Foto:

Max Henius Hytten

Max Henius bålhytten ligger i Rebild National Park.


Max Henius Hytten
ligger i læ for vinden på første parket i Rebild National Park med de fredede Rebild Bakker - ned ad trappen fra den store p-plads, et sving til venstre, og så ind bag en nogle træer.

Bålhytten er ottekantet og formet som en indiansk tipi. Taget er belagt med robinier tagspån, og hytten måler 8,5 meter i højden.

Faciliteter for alle

Inde i hytten finder man seks borde og tolv bænke med plads til ca. 48 personer. Der er to griller og brænde til fri afbenyttelse - man finder træ i brændeskuret ved bålhytten.

Uden for bålhytten befinder sig yderligere fem bord-bænkesæt.

Alle er velkomne til at bruge bålhytten, hvad enten du tænder bål eller blot sætter dig for at hvile eller spise din medbragte mad. Det er ikke muligt at reservere hytten.

Bålhytten stilles under publikums beskyttelse, og man skal derfor forlade den, som man finder den, og skal selv tage sit affald med, når man forlader stedet.

Bålhytten er opkaldt efter grundlæggeren Max Henius

I en alder af 22 udvandrede Max Henius fra Danmark og slog sig ned i Chicago, hvor han skabte sig en karriere inden for brygningsindustrien. Han stillede sig i spidsen for Dansk-Amerikansk selskab, og grundlagde Rebildselskabet.

En ambitiøs tanke, der ud over mange penge krævede handlekraft. Ved den første Rebildfest i 1912 overrakte han Christian X skødet på Nationalpark Rebild Bakker. Max Henius døde i Danmark i 1935.

Hytten er opført i 2018 og ejes af Rebild Kommune. Projektet er støttet af LAG Himmerland og Lokale- og Anlægsfonden.'

Find Max Henius Hytten på Rebild Bakker kortet, ved Dronningetrappen til Rebild Bakker. 
Parker ved Rebild og gå igennem indgangen til Rebild National Park, blot 100 meter efter skal du gå til venstre ned af Dronningetrappen. For enden af trappen skal du holde til venstre, hvor du kan se taget af hytten i skovbrynet.