©  Foto:

Malerkursus hos Elsebeth Sommer i Galleri Visby

Elsebeth Sommers malerkursus og procesmaleri

Nu har du en enestående mulighed for at deltage på et malerkursus med billedkunstner Elsebeth Sommer på Mårupgård i tre dage i uge 30 – et kursus med fokus på sanserne og fyldt med masser af inspiration.

Elsebeth er uddannet fra Århus Kunstakademi og har arbejdet med kunst i mere end 30 år. Hun har udstillet på en række danske gallerier og i foråret 2022 havde vi fornøjelsen af at udstille Elsebeths smukke værker i Galleri Visby på en separatudstilling.

Malerkurset løber over 22 undervisningstimer fordelt på 3 dage i uge 30 fra den 24. - 26. juli og foregår primært på Mårupgård og i området omkring. Elsebeth vælger hendes materialer med sanserne. Det styrker dialogen mellem maleriet, naturen og hende. På malerkurset bliver der fokus på at bruge sanserne. Sanserne er vigtige, når der vælges materialer og farver, men de skal også i høj grad i spil på de inspirerende ture i landskabet ved Lønstrup, som vi skal ud på. På den måde inviteres proces ind i det videre arbejde med maleri. Noget af kurset foregår derfor også på stranden ved Lønstrup med det brusende Vesterhav i ørerne.

På kurset holdes oplæg med fotografier omkring Land Art og dialog om at oversætte den stilart til maleri. Indimellem arbejdes der inde i Galleri Visbys kursusrum med værkerne. Det foregår både med musik til arbejdet og uden musik. Der undervises i at anvende forskellige materialer på lærred fx som træsnit, sølv, kobber, sand, jord og ler – noget som Elsebeth har mange års erfaring med. Det kan også være inspirerende for nogle at bearbejde fotos, der er taget i landskabet omkring Lønstrup på lærred.

Kursusdeltagerne skal selv medbringe farver og pensler, mens lærreder kan købes af Elsebeth. Tilmelding og spørgsmål kan ske på mail gallerivisby@gmail.com eller på tlf. 51 22 16 11. Der er mulighed for at overnatte på Mårupgård.

Pris for de tre kursusdage: kr. 2.900,- + gebyr pr. person inkl. aftensmad den 1. dag og frokost på dag 2 og 3 på Mårupgård. Kurset gennemføres ved minimum 5 deltagere.