©  Foto:

Madpakker på Hærvejen Bække-Jels

Til en sulten Hærvejsvandrer eller cyklist har vi lavet en oversigt med steder på Hærvejsstrækningen mellem Bække og Jels (igennem Vejen Kommune), hvor du kan købe dig lidt frokost to go. 

Vi har samlet en oversigt over, hvor du undervejs på Hærvejen på etaperne Bække-Vejen-Skodborg-Jels kan købe dig noget at spise to go. Det kan være sandwich, madpakker, måltidssalater og drikkevarer. Det er steder, som ligger umiddelbart ud til vandreruten og på cykelruten. Listen er lavet så stederne ligger fra nord til syd, og du kan se åbningstider og afstand til Hærvejsruterne. 

Spisesteder med bord og menukort på Hærvejsstrækket finder du her. 

Leder du efter et lækkert sted i naturen og nyde frokosten, så kan vi anbefale: 

  • Nord på fra Bække - så skal du holde frokostpause ved Klebæk Højene og mærke historiens vingesus. 
  • Syd på fra Bække - her skal du en tur i Bække Anlæg i den sydlige udkant af byen. Overdækket madpakkehus OG Niels Hansen Jakobsens Havfruespringvand og megastore flotte træer. 
  • Længere syd på fra Bække - fra kirkegården syd for Læborg Kirke er fantastisk udsigt mod syd. (Vi ved godt der er delte meninger om ophold på kirkegårde, men udsigten her er det værd.)
  • Midt i Vejen By er det en fin oplevelse at sidde på museumspladsen foran Vejen Kunstmuseum. Lydsiden her er vandpjaskeri fra Troldespringvandet.
  • Syd på fra Vejen er der fint i den lille skov mellem Vejen Idrætscenter og Askov, ved dammen i Askov og i Skibelund Krat. OG så er der jo også borde-bænkesættet ved Kongeåen, hvor Hærvejsruten krydser sit største vandløb. I dag er der bro. Fin udsigt, fuglekor og grønt så langt øjet rækker. 
  • Lidt nord for Jels finder du Pilgrimshytten - den vil du sandsynligvis have helt for dig selv. 
  • I og omkring Jels finder du masser af siddepladser omkring søen, søbadet etc. Man kan også sætte sig på amfiscenen, der hvert år lægger grund til Jels Vikingespil. Er scenen i brug til øvninger, så får du det nok at vide.
  • Syd for Jels er der pivdejligt i den nordlige udkant af Stursbøl Plantage.