©  Foto:

Lyreskovstien

En naturskøn »motions-sti« for hele familien
Blå rute er 3,0 km / Gul rute er 4,5 km
Start er fra Lyreskovskolens parkeringsplads, indkørsel fra Hærvejen.

Lyreskoven er beliggende langs Tøndervej og Omfartsvejen. Der er mulighed for parkering fra
Tøndervej og der er også indgange fra Smedeby, Omfartsvejen og Hærvejen. Tag hunden med på tur, en del af gul rute er nemlig udlagt som hundeskov. Både Blå og Gul rute er velegnet for alm. fodgængere og andre motionister.

Hvad finder du på din tur gennem Lyreskovstien:
På ruten er der anlagt 2 bålpladser til fri afbenyttelse og en kælkebakke til vintersjov eller sommer motion. Der er også 2 søer med lav dybde, som gør det muligt at studere dyrelivet i vandet. I Byskoven ligger der en én mands bunker fra 2. Verdenskrig. Den Historiske Hærvejen går gennem området og er en del af Lyreskovstien.

Projekt Lyreskovstiens formål
Projektets formål er at skabe et udendørs motions- og aktivitetsrum for alle områdets borgere. Børnefamilier, unge, ældre, elever og lærere fra Lyreskovskolen, hærvejsvandrere samt turister. Der etableres borde, bænke og motionsredskaber i naturmaterialer langs med Lyreskovstien.

Lyreskovstien som motionssti
Målet med Lyreskovstien som motionssti, er et tilbud om et udendørs motionsrum som et alternativ til et traditionelt fitnesscenter. Redskaberne skal ud over at være sjove at bruge, også være udfordrende og give mulighed for at træne både muskler, balance, rotation, koordination, smidighed og kondition. På Lyreskovskolen etableres der desuden et udendørs motionsområde med metal fitness redskaber, der vil være frit tilgængeligt og giver mulighed for at træne på alle tidspunkter af døgnet, uden at være tilknyttet et fitnesscenter.

Lyreskovstien som udflugtsmål
Lyreskovstien skal være et tilbud og en mulighed for skønne udflugter for børnefamilier, motionister, hundeluftere og alle der elsker den skønne natur.