©  Foto:

Julemarked og julehygge på Nytorv i Viborg

Efter at have modtaget titlen som Danmarks Juleby i 2023 fortsætter Viborg sin magiske rejse gennem julens univers i 2024. I år kan du forvente endnu mere fortryllende julestemning, når den historiske by tager juleudsmykningen til nye højder.

Besøg det imponerende overdækkede julemarked på Nytorv, som er hjertet af juleaktiviteterne i Viborg. Her kan du lade dig forføre af de hyggelige boder, der bugner af håndlavede julegaver, lækre julelækkerier og fantastiske smagsoplevelser, der pirrer dine smagsløg og spreder juleglæde i hver bid.

Lad dig betage af den smukke juledekoration, de talrige juletræer og de stemningsfulde julelys - og ikke mindst de sjove nisser samt de mange hyggelige juleaktiviteter!

Julemarked for hele familien

Netop i juletiden søger vi de skønne juletraditioner, og her er Viborgs julestemningen helt i top med æbleskiver, brændte mandler og julelys i massevis. På det hyggelige marked kan du nyde de hjemmebagte æbleskiver, frisklavede klejner, flæskestegsburgere, brændte mandler og lækre julekager. Og mangler du et juletræ, lidt pyntegrønt, smukke dekorationer, brugskunst eller gode julegaveideer - kan du helt sikker finde det her.

Juletræet midt på torvet med indbygget bar, er et kapitel for sig. Det skal opleves! Her kan du nyde julepunch, glühwein, Irish Coffee, øl fra Viborg Bryghus og meget mere.

Alt dette kan du opleve

I hele julemåneden december kan du i Viborg bl.a. opleve: 

  • Hundredtusinder af smukke lys på de gamle bygninger i den historiske bymidte
  • Et overdækket julemarked på Nytorv i den historiske bymidte
  • Et nisseunivers, der består af både nisseskole, drillenisser og nissepas
  • En englehave i Skovgaard Museets have
  • En hytteby ved Sct. Mathias Centret
  • Et animationsjuleeventyr og meget, meget mere

En af grundene til, at netop Viborg er udpeget som Årets Juleby 2023 er, at byen - der er en af Danmarks smukkeste julebyer - har et særligt fokus på at involvere byens ildsjæle, forenings- og erhvervsliv, som sammen skaber juleoplevelser af høj kvalitet. Det drejer sig bl.a. om Viborg Musikalske Julekalender og hele byens nisseunivers med Nisseskole, Nissebutikker og Nissepas, der er med til at give oplevelser for mange. De har skabt en julekultur og et univers, som alle kan være med i og se sig selv i.

Læs mere om julen i Viborg lige her!

Se, hvad andre deler på Instagram

#juliviborg #visitviborg #visitaarhusregion