Hirtshals Museum

Hirtshals Museum

Foto: Hirtshals Turistbureau/Feriehusudlejning
Attraktioner
Museer
Museet er indrettet i et gammelt fiskerhjem og viser byens historie. Lær mere om Vendelboernes bjesk og om bjeskdronningen Signe Hansen. Om sommeren viser gamle fiskere maritime håndværk.
Adresse

Hirtshals Museum, Sophus Thomsensgade 6

9850 Hirtshals

Kontakt

E-mail:vhm@vhm.dk

Telefon:96 24 10 00

Website

www.vhm.dk

Hirtshals Museum er indrettet i et gammel fiskerhjem og bygget af kampesten i 1880. Museet er en del af Vendsyssel Historiske Museum, og har en permanent udstilling om bl.a. Hirtshals Havns historie samt en stor afdeling om bjesk og krydderurter.

Udstillingen "Hirtshals ved havet"

fortæller byens historie og udvikling ved og med havet. Gennem syv emner fortælles byens historie, om havnebyggeriet, færgefarten, om strandinger og redninger, om fiskeriet og om livet på havnen. Derudover fortæller selve museumsbygningen om en fiskerfamilies liv i byen anno 1915.

Bjesk og Signe Hansen

Vendelboerne er kendt for deres bjesk, og Signe Hansen er meget kendt for sine bjesk i Hirtshals. Hun var en gammel sundhedssygeplejeske, som udbredte bjeskens fortrinelige egenskaber. Tager du en flaske Brøndum Snaps med på museet, kan du få den forvandlet til en dejlig bjesk af lokale urter.

Museumshaven

I juli måned viser lokale fiskere og vodbindere i museumshaven, hvordan man slår reb og bøder net, og der er mulighed for at købe smagsprøver på fiskeretter.

Adresse

Hirtshals Museum, Sophus Thomsensgade 6

9850 Hirtshals

Åbningstider

04 Aug 20 / 31 Dec 20

tirsdagtorsdagsøndag

11:00 - 15:00

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Hirtshals