Hestevognsture i Rold Skov

Hestevognsture foregår i den sydlige del af Rold Skov og kommer omkring Hvass sø.

Vi passerer jordfaldshullerne Røverstuen og Hestegravene, hvor der fortælles om de berygtede røvere fra Rold og andre historier.

Derefter til Lille Økssø mose med udsigtstårn hvorfra der er god udsigt over det righoldige dyreliv i denne del af Rold Skov og forbi Mosskov egen – et stolt og rank egetræ der står ved lysningen op til St. Økssø.

Ved Store Økssø vil det være oplagt at indlægge et stop hvis man har medbragt kaffe/kage, frokost, øl/vand/vin eller……… aftales naturligvis med kusken inden turen startes så ruten og tiden afpasses og alt kan nås - eller besøg Mosskov Pavillonen, beliggende ved søen – et hyggeligt traktørsted/restaurant hvor man kan købe is, kaffe, varme og kolde retter.

Området ved Store Økssø er et meget populært udflugtsmål året rundt – om sommeren en populær badesø, turen rundt om søen er smuk til en gåtur uanset årstiden. Om foråret med de nyudsprungne lysegrønne bøgetræer, og om efteråret i de flotte røde/brune/gule farver. Om vinteren bruges søen af ”søens folk” - en gruppe aktive vinterbadere der fyrer op i svedhytten efter at de har taget en dukkert i det iskolde vand.

Hestevognsturen køres på nogle af Rold Skovs flotte skovveje, hvor ud og hjemturen foregår ad forskellige ruter.

Kusken fortæller gerne om området, naturen og hvem ved – måske også en lille god historie eller anekdote.

Plads på vognen til max. 12 voksne personer - Der er ikke plads til kørestole på vognen idet der er for smalt mellem bænkene på vognen.

PRIS: 2 timer 1500,- kr. - herefter 750,- kr. pr. time

Kuske :

Jytte Sigfredsen, Birkevej 15, 9510 Arden, Tlf. 24 85 63 14 / 28 96 31 62, email; Birkevej.john@gmail.com

Taler dansk (jysk) og engelsk.

Jytte har også en mindre vogn til brug ved eks. bryllup eller en romantisk tur for 2 personer – pris aftales individuelt.

Anton Jensen, Skovvej 56, 9510 Arden, Tlf. 20 28 62 55

Taler dansk (jysk)

Jytte og Anton fortæller gerne om området, naturen og hvem ved – måske også en lille god historie eller anekdote.