©  Foto:

Grænsehistorisk byvandring i Foldingbro

Fordyb dig i grænsehistorien i den lille by Foldingbro med den store historie. Her var to af alting - en dansk og en tysk. 

Foldingbro var i perioden 1864 til 1920 en af de travleste grænseovergange mellem Danmark og Preussen (Tyskland). Byen oplevede en stor vækst, da den skulle huse alt, hvad man behøver i et samfund to gange! To kroer med 250 meters afstand, to toldvæsner og to politikorps på hver sin side af Kongeåen satte deres tydelige aftryk på byen. Tag din smartphone i hånden og gå en tur i Foldingbro, og opdag den gemte grænsehistorie. Materialet er udarbejdet i samarbejde med Museet Sønderskov.

Sådan finder du den grænsehistoriske byvandring i Foldingbro på din Smartphone/tablet:

  1. Gå ind i App Store (iPhone/iPad) eller Google Play (Android) og søg efter ”VisitVejen”, og download appen. Den er gratis.
  2. Når app’en er downloadet, åbn den og gå ind i ”Oplevelser” -> ”Spændende Byvandringer” -> ”Grænsehistorisk byvandring i Foldingbro”.
  3. Nu ser du et kort med 11 stedfæstede informationsknappenåle, som hver indeholder nu og før-billeder af huset/stedet og en tekst om husets historie og betydning i relation til grænsehistorien. 

God tur.