©  Foto:

Galleri 7

Udstilling af Steen Karlsen og Johnny Madsen

Udstilling af Steen Karlsen og Johnny Madsen

Steen Karlsen er født i Frederikshavn i 1960. Han er gift med Gilda og sammen har de sønnen Frederik. Steen er endvidere stedfar til Sonny, Camilla og Ditte.

Steen Karlsen er uddannet på Frederikshavns Værft A/S i 1981 som skibsbygger og kom et års tid på tegnestue hos Ørskov Stålskibsværft, hvor han arbejdede  indtil februar 2003.

De 23 års beskæftigelse med skibstegning og værftsindustri har sammen med naturen og livet omkring Frederikshavn, været inspiration til Steen Karlsens nuværende metier som kunstmaler.

Steen Karlsen har malet og tegnet hele sit liv. I 1999 tog Steen Karlsen springet og udstillede for første gang offentligt, hvilket var et stort spring for den generte og private kunstmaler. Dengang var det næsten udelukkende naturalistiske motiver han malede.

Efterhånden fik malerkunsten mere og mere fat i ham og han begyndte at eksperimentere, hvortil han fik større seriøsitet omkring det, hvilket har bevirket  at udtryksformen i dag er abstrakt, men med mange genkendelige penselstrøg.

I dag er levevejen udelukkende malerkunsten. Han har efterhånden solgt malerier til både private, det offentlige, virksomheder, kunsthandlere og kunstforeninger i hele Danmark. Desuden har han solgt til en del udenlandske kunder i hele Europa og USA.

På alle Steen Karlsens malerier, kan der findes hans personlige signatur, nemlig de 2 små blå personer med hvidt hoved. Signaturen stammer fra en tidligere serie  malerier han kaldte for "Familiebilleder", hvor det var personer med blå kroppe og hvide ansigter der var gengivet i forskellige situationer. 

Efterhånden blev personerne skubbet lidt til side og endte med at være bitte små, dog stadig til at finde på alle hans malerier.

Beskuerens generelle bemærkning omkring hans malerier er, at man bliver i godt humør og føler glæde ved at se på malerierne. Dette skyldes de altid glade og venlige farver og motiver.

Galleriet i Frederikshavn er åbent lørdag og søndag kl. 13 -17 samt efter aftale på tlf. 22 29 14 07.