©  Foto:

DGI Hærvejsløbet - på cykel gennem Jylland

Udfordr din indre viking og deltag i DGI Hærvejsløbet, hvor du kan deltage i 11 distancer. Find cyklen frem og kør på landevej, på MTB eller på gravel. Du kan vælge mellem distancer fra 40 til 300 km - fra Flensborg til Viborg.

L'Etape Denmark by Tour de France

DGI Hærvejsløbet udspringer fra idéen om at forvandle den historiske Hærvej til Danmarks største motionsarena.

Vejen til oplevelser

DGI Hærvejsløbet er et rigtigt motionscykelløb, hvor holdkørsel og socialt samvær sætter dagsordenen Det vil sige, at man som ryttere forpligter sig til at hjælpe hinanden, holde tempoet, vente ved små reparationer og komme samlet i mål med sit hold.

Det handler om at få en fantastisk oplevelse undervejs, nyde de overdådige depoter og ikke mindst have en uforglemmelig dag på de jyske landeveje og i skovene. Smil til de frivillige, der gør et kæmpe stykke arbejde for at gøre jeres oplevelse helt unik.

Nyd cykelturen op gennem Jylland

I cykelløbet op gennem Jylland og langs med Hærvejen vil du undervejs opleve en lang række perler af oplevelser, særligt kendetegnet ved effekten af sidste istid, som har skabt vandskellet på den jyske højderyg.

Starten går ved den smukt beliggende Flensborg Fjord, før man som deltager passerer grænsen og et Sønderjylland med vidt udsyn til alle sider.

Syd for Vejen passerer du Kongeåen, og dermed den danske grænse til Tyskland i de historisk set dramatiske år fra 1864 til 1920. Langsom tager de midtjyske bakker over, og terenet bliver mere kuperet. 

Jelling-stenene giver et historisk afbræk, før temaet fortsætter ved Rørbæk Sø, hvor Danmarks største vandløb, Skjernåen og Gudenåen, har deres udspring med få hundrede meters afstand, før de løber hver deres vej mod vest og øst.

Herfra overtager skovene også mere og mere af billedet mod Viborg.

i et flere kilometer bredt bælte ved Vrads krydser du Danmarks største sammenhængende skovområde, og skovene fortsætter i form af Kompedal, Ulvedal og Stendal Plantage, kun afbrudt af den nyetablerede Bøllingsø, et af Danmarks største naturgenopretningsprojekter.

Med Dollerup Bakker kommer Viborg for alvor tættere på, og cykelløbet langs Hærvejen kulminerer i den historiske by Viborg, hvor brostenene fører dig op mod Domkirken og en skattekiste af kultur og historie.

Læs mere og tilmeld dig her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#hærvejsløbet #visitviborg #visitaarhusregion