©  Foto:

Bratbjerg Søerne

Det dejlige rekreative naturområde "Bratbjerg Søerne" grænser op til Tranum Aktieplantage. Plantagen, søerne, vejene og stierne danner til sammen et rekreativt område, som stilles til rådighed for publikum året rundt.

"Huset" ved Bratbjerg Søerne er åbent i sommerhalvåret og giver mulighed for at spise og tilberede medbragt mad eller blot nyde udsigten fra terrassen. Det er åbent for publikum i sommerhalvåret fra 1. april til 31. oktober – fra solopgang til solnedgang. Der er mulighed for at tænde op i pejsen – både indvendig og udvendig fra – og grille medbragt mad. Indvendig er der borde og bænke med plads til ca. 80 personer.

Benyttelse af huset er gratis, men ved større sammenkomster og møder skal der betales til vedligeholdelse af huset på de fremlagte girokort. 

Plantagen blev stiftet 14. juni 1902 af lokale beboere for at tilplante et areal som egnens værn mod blæsten og stormen og ikke mindst sandflugtens hærgen fra havsiden.

Arealet er på 213 hektar ligeligt fordelt mellem en nordlig og en syd- og vestlig afdeling. Det er i den sydlige del man finder Bratbjerg Søerne.

Ved Bratbjerg Søerne er opstillet en mindesten for Bratbjergmanden, der mere end 50 år efter sin død stadig huskes som hele egnens store naturlæge.