Blicheregnens Museum

Foto: VisitSilkeborg
Attraktioner
Museer
Museum Silkeborg Blicheregnen har til huse i de gamle landbrugslænger til præstegården i Thorning - lige overfor kirken, hvor St. St. Blicher var præst 1819-1825.
Adresse

Blichersvej 30

8620 Kjellerup

Kontakt

E-mail:info@blicheregnensmuseum.dk

Telefon:8720 5030

Website

Hjemmeside

Kulturhistorisk museum med hovedfokus på digterpræsten St. St. Blicher og livet på Blicheregnen i 1800tallet. Samlingerne rummer Blicher-personalia og dagligdags genstande fra 1800tallet. Blicher skrev sit mesterværk ''En landsbydegns Dagbog'', mens han var præst i Thorning. Museet rummer også udstillingen Kampen om Magten, hvor museet fortæller den blodige historie om slaget på Grathe Hede i 1157, hvor to middelalderkonger bekæmper hinanden. Kong Svend taber og mister kort efter livet på egnen. Måske er han begravet i Grathe Kapel, som kilderne beretter.

Museet har desuden ”kartoffeltyskerne” som tema,  og ligesom museet rummer en stor naturhistorisk samling af udstoppede fugle og dyr. Blicheregnen er et naturligt stop for vandrere på hærvejen, samt et af holdepunkterne på Snapseruten.

Få mere at vide om Blicher.

 

Få 15 % rabat på entré som en del af oplevelsesssamarbejdet mellem udvalgte ovarnatningssteder og attraktioner. Læs mere.

Museumspas: 105 kr. pr. person (oplevelseskort der giver adgang til alle Museum Silkeborgs museer)

Adresse

Blichersvej 30

8620 Kjellerup

Priser

Voksne

50 DKK

Grupper (min. 10 pers.), pr. pers.

40 DKK

Børn under 18 år

Gratis

Relaterede produkter

Opdateret af:
VisitAarhus, Silkeborg