Bjergeskoven

Foto: RebildPorten
Attraktioner
Naturområder
Adresse

Bjergeskoven, Rold Skov

9520 Skørping

Kontakt

E-mail:lkl@nst.dk

I Bjergeskoven falder terrænet 85 m fra det højeste punkt ved gravhøjene Svinhøje til Gravlevdalens bund blot 1 km væk. Skoven veksler fra høje graner på de høje partier, over yngre løvskov til den ældgamle forvredne og krogede bøgeskov, som man forbinder med navnet Bjergeskoven.

Bjergeskovens krogede og ofte mangestammede bøge fortæller om kummerlige opvækstvilkår og rovdrift. Da staten overtog skoven for skattegæld i 1826 kunne man dårligt tale om en skov, totalt forhugget og udpint som den var. Skoven har slikket sårene og står nu som et malerisk minde og smuk naturkulisse til en rig skovbundsflora med kalkyndende planter.

De 2-300 år gamle bøge omkranser indhegningen med skovens perle, orkideen Fruesko. Europas største og sjældneste orkide overlever i sit jomfrubur, der skal skærme mod ulovlig opgravning. Besøg stedet sidste uge i maj, hvor alt er lysegrønt og Frueskoens smukke blomster topper. Kommer du før, er Bjergeskoven et godt sted til at lede efter Blå Anemone, og kommer du senere, i juli, ja så rummer Frueskoens hegn en anden, yderst sjælden beboer – orkideen Rød Skovlilje.

Læs mere om Frueskoen her

Du kan finde vandreruter i Bjergeskoven her

Tekst: Naturstyrelsen

Adresse

Bjergeskoven, Rold Skov

9520 Skørping

Facilities

Afmærkede ruter

Sidst opdateret af