©  Foto:

Bangsbo Blomsterfestival

Idéen med Blomsterfestivalen er at fremme vendelboernes og andres interesse for planter og utraditionelle haver, samt at generere penge til fortsat udvikling af Bangsbo Botaniske Have.

Arrangøren bag festivalen er Bangsbo Botaniske Have. Arrangørerne håber også at vække publikums interesse for de mange planteforeninger og planteklubber, der findes i Danmark.

I 140 pavilloner inviterer haveforeninger, ”amatørgartnere”, planteskoler, organisationer og foreninger Blomsterfestivalens publikum indenfor til kreative udstillinger og salg af alverdens planter som rhododendron, alpine planter, klematis, sukkulenter, orkideer, liljer og mange andre spændende planter.

Der er rig lejlighed til at få en snak om planter og havekunst med medlemmer af specialklubberne for fuchsia, kaktus, alpine planter, primula, orkideer og bonsai, samt Frederikshavn og Omegns Havekreds, en klematisekspert og alle “Amatørgartnerne”.

Familievenlig festival

Blomsterfestivalen er meget andet end blomster og brolæggere.

Festivalen byder også på et hav af familievenlige aktiviteter som korsang, jazzmusik, folkedans, square dance, mavedans, amatørteater og meget mere.

Når sulten og tørsten melder sig, kan du i en række pavillioner købe mad i mange varianter og drikkevarer til at læske ganen.

Udstillere

Når Bangsbo Botaniske Have byder indenfor til den 26. blomsterfestival, så er det med en lang række af udstillere. Du finder både planteskoler, haveforeninger, plantehandlere, planteforeninger, private plantesælgere, boder med andet godt til hus og have samt en række madboder, som byder på både is og pølser, der jo hører sommeren til, men også disker op med lokale specialiteter, som f.eks. tørrede jyder. Der vil være mulighed for at se og købe spændende og sjældne planter. Også frø fra gamle plantesorter kan erhverves på festivalen, hvor du finder alt fra krydderurter og sommerblomster til sjældne træer og eksotiske sukkulenter. Eller kig forbi de mange udstillere med haverelaterede produkter, som sælger mange forskellige ting, der gør livet i haven lidt sjovere. Weekenden igennem vil flere lokale foreninger også byde på alt fra salg af hobbyting til kanin- og fjerkræudstillinger til salg af diverse lækkerier.

Scenen i centrum

Bangsbo Blomsterfestival er ikke bare boder og blomster, weekenden igennem vil der være underholdning på scenen i midten, hvor lokale foreninger optræder med bl.a. korsang og alle typer af dans. Eller kig forbi slugten, hvor der bl.a. vil være gymnastikopvisning. Det er også fra Scenen i centrum, at Bangsbo Blomsterfestival skydes i gang lørdag kl. 10.00. Her vil  Dannebrog gå til tops ledsaget af musik, sang og kanonsalut.