AFLYST: Hestedag på Dorf Møllegård

Tag med til Hestedag på Dorf Møllegård for hele familien d. 23. august 2020

Kom med tilbage i tiden, når Museum for Forsyning & Bæredygtighed holder hestedag på Dorf Møllegård. Hele området omkring møllesøen vil summe af liv, når lokale producenter og kunsthåndværkere viser varer frem på markedspladsen.

Til hestedag på Dorf Møllegård bliver der mulighed for at komme helt tæt på forskellige hestetyper, som blev anvendt på landet og i byerne, før bilen og traktoren gjorde sit indtog.  Museet fortæller om arbejdshestens, vognhestens og ridehestens danmarkshistorie, mens hestenes ejere vil fortælle om pasning, pleje og brug af deres dyr i dag.

Hestedagen byder også på muligheden for en tur på ryggen af en pony eller i hestevogn gennem det naturskønne område ved Dorf Møllesø.

Hestedag er ikke kun for de hesteinteresserede. Dagen vil byde på en lang række aktiviteter for store og små. I vindmøllen males korn til mel op på møllegården er der markedsplads. Her kan købes lokalt producerede fødevarer, husflid og kunsthåndværk. Der vil være gøglerier for børn og barnlige sjæle og dukketeater for de yngste. Og i kan komme på rundvisning i særudstillingen, hvor museet fortæller om Gårdmalerier og Gamle Film.

Dagen byder også på lækkert hjemmebag. I den gamle stenovn bages de berømte Dorf Mølle jødekager. De friskbagte kager kan købes med hjem eller nydes med en god kop kaffe fra museets café.

Vi byder velkommen til en hyggelig dag for hele familien på den gamle møllegård!

Program:

10.00: Velkommen

10.05: Præsentation af gamle hestetyper

11.00-14.30: Ponytrækning

12.00: Dukketeater

12.30: Gratis rundvisning ”Gårdmalerier og Gamle Film”

13.30: Dukketeater

14.00: Dukketeater

14.30: Friesershow v/Frieser Nord

16.00: Tak for i dag