Aalborg Teater

Aalborg Teater blev etableret i 1878 i Jernbanegade og har derfor en lang historie bag sig. Teatret rummer fire scener, hvor skuespillerne slår sig løs til stor glæde for Aalborg og Nordjyllands borgere.

Aalborg Teater er med sine mange år på bagen en central kulturinstitution i byen. Da teatret i sin tid blev grundlagt, troede man, at Jernbanegade ville blive den nye hovedgade, og visionen var helt fra start, at teatret skulle ligge i og være en del af hjertet af Aalborg.

Siden 1945 har Aalborg Teater ikke kun været teatercentrum for Aalborg, men derimod for hele Nordjylland. Teatret er således i dag underlagt Kulturministeriet på linje med Odense Teater, Aarhus Teater og Det kgl. Teater. Aalborg Teater er med andre ord en sværvægter, når det kommer til skuespil af høj, høj klasse.

Aalborg Teaters kvaliteter

Aalborg Teater er et af de teatre i Danmark, der har det største antal fastansatte skuespillere. Udover det faste ensemble byder teateret også en række gæsteskuespillere indenfor. Med mange dygtige skuespillere og fire scener, er der rig mulighed for at skabe fantastiske forestillinger for enhver smag.

På vores highlight-liste med udvalgte større begivenheder i Aalborg vil du altid kunne finde de aktuelle forestillinger på Aalborg Teater - se highlights i Aalborg.

Aalborg Teater Café

Der er mulighed for at få sig en tår kaffe, en lille snack eller andet godt til ganen i Aalborg Teaters café, både før og efter forestillingen. Desuden laver cafeen yderst lækre aftensmenuer, hvor du kan vælge mellem hovedret, to retter, tre retter eller buffet. I forbindelse med forestillingerne på Store Scene tilbyder cafeen en menu inspireret af den aktuelle forestilling.

Teater Caféen er desuden modtager af Det Økologiske Spisemærke.

Du kan også besøge Aalborg Teaters hjemmeside for mere info, og du kan følge Aalborg Teater på Facebook, hvor du kan få sjove historier bag om scenen.