©  Foto:

Aalborg Karneval

Aalborgs gader fyldes med sambarytmer og glade mennesker, når Nordeuropas største karneval løber af stablen. 

Karneval med international kvalitet

Traditionen tro åbnes Aalborg Karneval med den Internationale Karnevalsparade, hvor internationale karnevalsgrupper gæster byen for at demonstrere forskellige karnevalstraditioner fra hele verden og for at bringe byen i den helt rette karnevalsstemning.

Dagen efter den Internationale Karnevalsparade er der lagt op til karnevalsstemning i børnehøjde, hvor Aalborg Børnekarneval løber af stablen, og gaderne fyldes af glade og udklædte børn. Den efterfølgende uge finder diverse karnevalsaktiviteter sted inden den store parade.

Aalborg Karneval den 27. maj

Karnevalsugen kulminerer den 27. maj, hvor Nordeuropas største folkelige karnevalsparade fylder gadebilledet i Aalborg. Omkring 60.000 festglade og udklædte mennesker deltager i paraden, og der vil være omkring 100.000 tilskuere langs karnevalsruten, som starter fire forskellige steder i Aalborg.

Kun fantasien sætter grænser, når karnevalisterne udfordrer deres kreative sider og kreerer smukke, sjove og festlige kostumer, der bringer farve og liv til Aalborgs gader - sæt blot fantasien i sving: "Gaden er scenen - du er gøgleren". Temaet for 2023 er ”Guld, Glitter og Genbrug”.

Aalborg karnevalsfest i Kildeparken

Paraden topper i Kildeparken i Aalborg, hvor alle ruterne ender. Her inviteres der til et brag af en folkefest med alt, hvad hjertet kan begære af musikalske oplevelser med både livemusik og DJs.

Kildeparken byder på en række tematiserede barområder, hvor der vil være mulighed for at slå sig løs i selskab med blandt andet kaniner, mafiafolk, prinser og prinsesser. Desuden er der et væld af madsteder, så det også er muligt at få stillet sulten.

Læs mere om paraden til Aalborg Karneval og køb dit loyalitetsarmbånd, som giver adgang til Kildeparken…

International parade og børnekarneval

Den Internationale Parade finder sted fredag d. 19. maj, hvor inviterede, internationale grupper optræder. Kl. 18:00 starter paraden ved John F. Kennedys Plads, fortsætter via Boulevarden og slutter på Gabels Torv, hvor der kl. 20:00-21:00 er afslutning og hyldest til Aalborgs vartegn, Cimbrertyren.

Læs mere om den Internationale Karnevalsparade i Aalborg…

Lørdag d. 20. maj finder Aalborg Børnekarneval sted, som starter fra Gabels Torv, går gennem Aalborgs gader og slutter i Kildeparken til den helt store børnekarnevalsfest. Børneparaden starter kl. 10:00, og festen i Kildeparken starter kl. 11:00, hvor der vil være diverse underholdning for børn.

Læs mere om Børnekarneval i Aalborg…

Få aktuel info på Aalborg Karnevals hjemmeside...