Madlavning på Hærvejen

Familie på deres anden vandretur

Foto: Rikke Christiansen

Vi er ret nye til det her “vandring”, men havde fået os en rigtig god jomfru-tur, for to uger siden, så vi var straks klar til at tage afsted med alt vores bagage og gode erfaringer i rygsækken.

2 x 10 km, Nørre Snede til Palsgård Skov, Palsgård Skov til Ansøvej

Vi havde nu fået styr på hvilket tempo vi kunne forvente af både lange og korte ben - ca. 2-3 km/t, så vi fik timet vores afgang fra Nørre Snede, således at vi ville lande i Palsgård Skov ved fem tiden, hvor vi skulle prøve at “fritelte”. Alt var super - hu hej hvor det gik. Solen skinnede, humøret var højt og benene stærke. Alt gik planmæssigt, vi landede i Palsgård Skov, der hvor vi i følge planen skulle overnatte i vores fine nye telt. Vejret kunne tyde på snart at ændre sig fra dejlig sol til regn, jeg var derfor lynhurtig til at uddele opgaver, så vi kunne komme i læ, samtidig med at vi kunne indtage den planlagte aftensmad. Mor-praktisk var i sit es!

Familietur på Hærvejen

Foto:Rikke Christiansen

Herfra stoppede vi så med at følge planen .... Mens den ene satte telt op, to andre pumpede liggeunderlag, fik jeg tage hul på aftensmaden. Først begyndte det ene barn, så det andet barn at brokke sig over “fluer”. “Nu ikk så pylret - så slemt er det ikke -ta’ jer nu sammen unger!” Fablede jeg.

Kræene sværmede om os og de var irriterende nærgående. Når vi gik forsvandt de, men når vi stoppede op, var de der igen som fluer på en lort... Ok! Ny plan - det er så moderne at være omstillingsparat, så en flok “fluer” skulle ikke stoppe os, vi måtte finde et sted uden for skoven at overnatte. Ungerne gik i forbøn hos den nærliggende gård, og vi fik lov til at overnatte i deres hestefold.

SUPER! Nu skulle telt og den halvtudpakkede bagage bare flyttes de 300 m. - det var jo en smal sag! Med et telt på nakken, en rygsæk over hver skulder, gik vi nu igang med at flytte - god plan! MEN så begyndte det at regne, dvs. ikke bare regnede det - det VÆLTEDE NED. Med telt på nakken, rygsække på skuldrene, stavrede jeg mod hestefolden hvor mindste-pigen sad i øs-pis regnvejr og rørte pligtopfyldende i vores aftensmad mens hun bare blev vådere og vådere. Jeg fik kastet telt og rygsække over indhegningen, og sendt de store tilbage til skoven efter vores resterende bagage. Telt op, tasker, aftensmad og datter i læ - for hulen det regnede! Vi fik endelig - om end våde, styr på vores ting, regnen holdte inde. Fedt lejeren var kommet på plads, alt til trods, nu skulle der bare spises et fredeligt måltid mad “bzzzzzzzz”. De forbaskede fluer var tilbage over os! Travende rundt på hestefolden fik alle lidt mad indenbords, inden vi søgte ly for sværmen af nærgående Insekter inde i teltet. En hurtig kop varm kakao, og så ind og putte, inden alt for mange kræ havde fundet deres vej ind til os i forteltet. 

Pige på Hærvejen

Foto:Rikke Christiansen

Næste morgen kunne vi starte forfra, i kampen mod disse små sataner, som efter lidt søgning på nettet viste sig ikke at være fluer, men bitte små myg. Mitter, gnavpander, gnotter - et ikke særlig kært barn har mange navne. Mindste-pigen var værst ramt, og lignede en som natten over havde fået en seriøs omgang skoldkopper! Lige der følte jeg mig som verdens dårligste mor, som havde fået verdens ringeste ide, med denne telttur. Efter en hurtig morgenmad - igen indtaget, travende rundt i hele hestefolden, fik vi pakket vores ting sammen, så vi kunne komme væk og få lidt fred.

Børn med rygsæk

Foto:Rikke Christiansen

Her set i bakspejlet griner vi noget af det hele, og der falder forholdsvis mange vittigheder omhandlende gnavpander, selv børnene er blev klar igen, nu de også her en uge senere ser normale ud igen. Oplevelsen var træls men har til gengæld lært os en del så vi ALDRIG .... forhåbentlig, ender i samme suppedas igen.

Huske til næste gang:

Ved ankomst til den planlagte lejer. Brug lidt tid på om du er et sted hvor du er ved at blive spist, inden du pakker ud. Hvis ja, fortsæt din vandring!

Medbring forskellige insektmidler, som kan holde blodsugende sværme på afstand, enten afstand til dig selv eller dit telt.

Medbring antihistaminer, også selv om du måske normalt ikke er allergisk ... efter flere hundrede stik kan man sagtens reagere.

Vi ses derude i løbet af sommeren, med myggespray, myggebalsam ..... og evt flammekaster