Gå til indhold
På cykeltur på Hærvejen
Hald Sø med ruin

Kongernes hærvej

Foto:Mads Hansen&Steen Ancher
Midtjylland

Hærvejen på cykel i Midtjylland

Hærvejen i Midtjylland løber mellem de to gamle kongebyer Viborg og Jelling. I århundreder blev de danske konger kronet i Viborg, og i Jelling finder du de to kongehøje, som kong Harald Blåtand satte over sine forældre Gorm og Thyra, derfor kalder vi denne strækning for Kongernes hærvej.

Cykeletaper og kort

Her på siden finder du: Forslag til etaper, hvor der under hver enkel etape er mulighed for at sende gps-kortet til din cykelcomputer og køre efter det på ruten, informationer om overnatning og spisesteder samt et udvalg af oplevelser på ruten.

Disse etapekort kræver dog at du henter appen Ride with gps, før at du kan sende dem til din enhed (for eksempel din cykelcomputer eller mobiltlf.)
*appen er gratis at downloade

Oplev Hald Sø, voldsteder, borgruiner og de fine kuperede Dollerup Bakker. Heder, plantager, kilder, og flere søer end vi lige kan tælle. 

spis | sov | oplev

Planlæg din tur på vores digitale kort, hvor du finder oplysninger om, hvor man kan sove og spise langs Hærvejen. På vores trykte kort og i app finder du også alle de oplysninger du skal bruge for at finde vej derude eller planlægge din tur på forhånd. 

Følg os: