Viborg centrum

Viborg er uden sammenligning det område i Danmark, som flest danskere forbinder med Hærvejen. Tag på oplevelse gennem Viborg by og opdag byens tilknytning til Hærvejen.

Viborg bykerne

Viborgs middelalderlige bykerne udgør en koncentration af kirker, gamle klostre, gamle bymiljøer, middelalderlig kongeborg, museer og samlinger samt en moderne by med butikker og caféer. Nogle af bykernens fremtrædende elementer er: 

Viborgs bykerne er kulturarv ikke bare for viborgenserne, men for hele Danmark. Viborg Centrum er en skattekiste af oplevelser for historieinteresserede generelt og for Hærvejs-interesserede specifikt. Her finder man blandt andet Hærvejsmarchen, Hærvejsvandringen og Viborg Pilgrimscentrum. Det er også i Viborg, at historien vedrørende Landsting og Jyske Lov bliver nærværende, blandt andet gennem konkrete elementer som ”Sukkenes Bro”, Kongehyldnings-monumentet og Jyske Lov-inskriptionen. 

Viborg Domkirke

Viborg Domkirke er et oplagt afsæt og mål for ture ad Hærvejen. Det samme er Stænderpladsen lige nord for Domkirken, da det formentlig var her, kongehyldningerne fandt sted. Byen er ligeledes et indbydende oplevelsescentrum for de mange gæster, der ønsker at tilbringe en dag i historiske omgivelser.

Endelig var Viborg et trafikalt knudepunkt. Vejene fra nord, øst og vest mødtes i Viborg, og herfra kunne de vejfarende følge Hærvejen mod syd – ned i Europa. 

Del denne side

Opdag Viborg på egen hånd

VisitViborg

Viborg rundt på cykel

Viborg rundt på cykel