Gå til indhold
Vandrer på Hærvejen

Aktivitetskalender

Foto: Steen Ancher

Langs Hærvejen er der en lang række aktiviteter i løbet af året. Her finder du en liste over nogle af de aktiviteter.

Aktiviteter

Liste
Kort

De Fem Halder - Udstilling i Haldladen

1.maj - 30. september, kl. 8-20.00

Placeret mellem Dollerup Bakker og Hald sø ligger de smukke borgruiner og herregårdsmiljø der udgør De Fem Halder. Udstillingen i Haldladen er et bestemt besøg værd, og har åbent hele sommeren 

Gårdjagten Niels Bugges forbandelse

2. Maj - 30. september

Tag med på en spændende gådejagt fyldt med mystik og hemmeligheder på en rejse tilbage til middelalderen. Undervejs vil i opleve et af Danmarks smukkeste naturområder omkring Hald sø.

Oplevelsen varer ca. 2 timer (ca. 3 km)

Pris: 300 kr. pr. gruppe, 3-6 pers. (børn under 7 år kommer gratis med).

UTOPIA
Foto: Viborg Museum

UTOPIA - Viborg Museum

14-22 Oktober fra 11-16

Velkommen til Utopia. Et bæredygtigt filmværksted skabt af The Animation Workshop, Viborg Museum og Skovgaard Museet. I Utopia kan du lave animationsfilm, der sætter tanker i gang om, hvordan vi sammen skaber og sætter bæredygtige aftryk på fremtidens samfund.

Hvor: Skovgaard Museet, Domkirkestræde 2-4, 8800 Viborg

Deltagelse er gratis

Den Mystiske Grav, Gådejagt, Viborg Museum

14-22 Oktober fra 11-16

Tag familien med på en hyggelig gådejagt, og kør på opdagelse i den smukke natur omkring Viborg. I kommer ud til i alt seks poster med børnevenlige gåder, der skal løses ved at bruge hinandens kompetencer på tværs.

Hvor: Skovgaard Museet, Domkirkestræde 2-4, 8800 Viborg

Pris: 200 kr. pr. familie op til 5 personer

Book billet på viborgmuseum.dk

Efterårsferie på Hvolris, Viborg Museum

17-21 Oktober fra 10-16

I efterårsferien er der skattejagt for børn på Hvolris. Denne gang skal I med Thor, Loke og menneskebørnene Røskva og Tjalfe på rejse til jætten Udgårdsloke, som I til sidst møder i landsbyen. Samtidig er der levende landsby, hvor jernalderfolket sysler med oldtidens håndværk ved bålet. Prøv også at skyde med bue og pil.

Hvor: Hvolris Jernalderlandsby, Herredsvejen 135, 9632 Møldrup

Pris: Entré uden skattekort: 70 kr. for voksne. / Gratis for børn under 18 år

Skattekortet kan købes på biblioteket for 80 kr. og kan bruges af en familie på op til 4 pers.

Historisk vandring, Bølling Sø og Stenholt skov

Søndag 29. oktober, kl. 10 - 15

Turen går rundt om Bølling Sø og et smut ind i Stenholt Skov.

Turen er 15 km, det vil være muligt at afkorte turen med 3 km.

Turledere , Dansk Vandrelaug: Otto Tholstrup Nohns tlf: 2085 4301 og Henny Larsen tlf: 61309730

Mødested: P-pladsen på Kragelundvej, Bølling Sø parkering - Dværge Bakken, 7442 Engesvang

 

Fossil hunter jagten i lergraven Museum Sønderjylland
Foto: Museum Sønderjylland

Fossil hunter guider i lergraven

Hver dag uge 42 kl. 11:00 - 16:00

Få hjælp af dygtige Fossil Hunter Guider i lergraven til, hvordan du bedst undersøger lergraven for fossiler. De hjælper dig med fif og tricks til, hvordan du bedst kan grave for at finde fossilerne og med at finde ud af hvilke fossiler du har fundet.Du hjælper til gengæld museet og forskerne med at få undersøgt den 10 mio år gamle havbund for dens hemmeligheder.

Når du har fundet dine første fossiler, kan du købe vores lille Fossil hunter Guide og få endnu flere ideer til din nye samling. Her kan du også se hvordan de sjældne fund kan se ud og hvilke fossiler du skal aflevere til museet. Heldigvis må du beholde langt de fleste, og du kan naturligvis altid komme igen og grave videre en anden dag.

Har du spørgsmål så henvend dig til Asbjørn Holm, asho@msj.dk
Adresse: Lergravsvej 2, 6510 Gram

Jule-sangvandring, Viborg Museum

5. og 19. december kl. 16.30-17.30

På en timelang tur rundt i Viborgs gader går vi på jagt efter spor af den gamle danske jul. Sporene finder vi både i byen og i de fællessange, vi synger på turen. Sødal Happy Singers under ledelse af Anders Hjorth Nielsen synger med, så vi er helt sikre på at komme i den helt rette julestemning undervejs.

Vi slutter på det stemningsfulde julemarked på Nytorv med et glas gløgg eller en kop varm kakao

Hvor: Domkirkepladsen

Pris: 25 kr. pr. person inklusiv gløgg eller kakao på Nytorv

Vintervandringer på De Fem Halder

13. og 15. februar 2024 kl. 16.30-18.00

Tag med på en eventyrlig vintervandring og træd ind i historien på De fem Halder. Vi rejser med ridderne tilbage til middelalderen, hvor rustningerne klirrede, frosten trængte ind gennem sprækkerne i de tykke borgmure og stormændene sloges om magten

Hvor: Haldladen ved p-pladsen på De fem Halder, Ravnsbjergvej 71, 8800 Viborg

Pris: Gratis – det er dog nødvendigt at booke billet

Tinnetgård
Foto: Tinnetgård

Tinnetgaard

Tinnetgaard et stort besøgslandbrug, et gartneri og en gårdbutik. Så hvis du på din Hærvejstur trænger til en kop kaffe og cookies, eller skal handle ind til mad over bål, så kan du finde lækre sager her på Tinnetgaard.

Derudover er Tinnetgaard en skole for unge som ikke kan følge med på normale vilkår i uddannelsessystemet og derfor bor og arbejder der. Ved at handle med Tinnetgaard støtter du arbejdet med de unge mennesker, og hjælper dem til en stærkere arbejdsidentitet.

Åbningstiderne for gårdbutikken er tirsdag til fredag fra kl. 10.00 til kl. 17.00 og lørdag fra kl. 10.00 til kl. 14.00. Vejboden er åben døgnet rundt, og har altid friske og økologiske æg og kartofler

Tinnetgaard afholder flere events gennem året med udgangspunkt i årstiden, og har derudover kurser indenfor blomsterbinding og gartneri.

Adresse: Hammervej 28, 7173 Vonge

Vejen Kunstmuseum
Foto: Vejen Kunstmuseum

Buketture med Vejen Kunstmuseum

Månedlig buketture 

På denne månedlige aktivitet oplever man i fællesskab naturen, kulturen og kunst rundt i Vejen Kommune. Undervejs må der gerne plukkes buketter, selvom turens egentlige formål er noget andet. De handler om at se de særlige steder, der vælges ud måned for måned i området.

Kystmuseet Bangsbo Fort
Foto: Kystmuseet Bangsbo

Kystmuseet Bangsbo Fort

Bangsbo Fort ligger i 82 meters højde med en formidabel udsigt ud over Frederikshavn og Kattegat. Fortet består af et befæstningsanlæg, bygget af den tyske besættelsesmagt under 2. verdenskrig og udbygget af det danske søværn under Den Kolde Krig. Fortet er altså anvendt i to historiske perioder, hvilket adskiller fortet fra andre tysk befæstede områder i Danmark.

Museet tilbyder en række guidede rundvisninger for både børn og voksne, som er gratis for gæster. Herudover er der forskellige spændende aktivitetsdage, som man også kan deltage i. 

Kystmuseet Bangsbo
Foto: Kystmuseet Bangsbo

Kystmuseet Bangsbo

Er du på de nordøstlige Hærvejsstrøg så ta' en pause på Kystmuseet Bangsbo, som har til huse i den gamle hovedgård, der ligger i det idylliske Bangsbo område.

På museet finder du blandt andet en udstilling omkring livet i år 1900, en fascinerende udstilling fra besættelsestiden og en spændende søfartsudstilling med det enestående Ellingåskib fra 1163. Året rundt er der formidling af samlingerne samt forskellige spændende aktiviteter og foredrag.

Læs mere
Børglum Kloster
Foto: Lars Horn, Baghuset

Børglum Kloster

Som tidligere tiders handels- og pilgrimsrute bevæger den navnkundige vandrerute ”Hærvejen” sig tæt forbi det næsten 1.000 år gamle Børglum Kloster i Nordjylland. Her på Børglum Bakke var der først kongsgård i vikingetiden og senere i ca. 1060 blev der oprettet et bispesæde på stedet.

På nutidens Børglum Kloster kan man, udover den gamle domkirke og dele af klostret, se en tro kopi af det historiske, 70 meter lange Bayeux-tapet og 15 andre udstillinger om historie, kunst og kultur. Caféen i den renoverede hestestald serverer mad for klostrets besøgende, heriblandt brunch, frokost og afternoon tea.

Læs mere
Fjerritslev Bryggeri og Egnsmuseum
Foto: Fjerritslev Bryggeri og Egnsmuseum

Fjerritslev Bryggeri-og Egnsmuseum

Lige midt i Fjerritslev by ligger Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri. Det er P. Kjeldgaards gamle bryggeri, hvor man fra 1897 til 1968 har brygget tusinder af liter hvidtøl. Bryggeriet står endnu, som havde bryggerkarlene lige forladt det, og er i dag sammen med det tilhørende beboelseshus indrettet som museum, hvor man kan se de over 125 år gamle bryggerkedler, mæskekar, gærkar og øltønder samt de mange andre ting, som brugtes ved ølbrygning og maltgæring.

Aktiviteter og åbningstider: se hjemmesiden 

Rundvisning efter aftale.

Henvendelse: Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum, Østergade 1, 9690 Fjerritslev

Hald Slot, Viborg Museum
Foto: MAAGAARD PHOTOS

Guidet tur på De fem Halder

De Fem Halder - borgruiner, voldsteder og skøn natur. Smukkere natur findes ikke mange steder i Danmark end ved Hald Sø syd for Viborg. Og tilmed er området fyldt med markante historiske spor fra 800 års dramatisk historie.

Sommeren på Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Juli og August 2023

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum er nu klar til at slå dørene op for et spændende sommerprogram, hvor det vil være muligt at besøge det 125 år gamle bryggeri midt i Fjerritslev by.

I juli og august holder museet åbent alle hverdage og lørdage med rundvisning hver onsdag

Følg os: