Dollerup Bakker

2-dages cykeltur Viborg – Jelling

Foto: VisitAarhus

99 km

2 dages Hærvejstur på cykel gennem det historierige Midtjylland

En cykeletape der begynder i det historiske Viborg, den by som hærvejene gennem århundreder har snoet sig frem til, fra nær og fjern, igennem det dramatiske og smukke landskab Dollerup bakker og til den gamle kongeby Jelling

Liste
Kort
Parkering Viborg
Foto: Google Maps

Parkering

Tag offentlig transport eller sæt bilen ved Viborg station, Stationspladsen 1, 8800 Viborg, og start derfra din tur.

Dag 1: Viborg – Funder (45 km)

Bybillede fra Viborg
Foto: VisitViborg

Cykel: Cykeletapen begynder i det historiske Viborg, en by som hærvejene gennem århundreder har snoet sig frem. Du kan undervejs også nyde synet af det dramatiske og smukke landskab skabt i istiden med Dollerup bakker mod øst og flade heder mod vest. Efter 24 km når du til  Silkeborg, hvor du har fortjent en frokostpause.

Frokost: Silkeborg by er en lille afstikker fra Hærvejens cykelrute, men til gengæld er udvalget af frokostcaféer stort. Du kan fx spise en lækker frokost på Panorama Mad & Vin.

Cykel: Fortsæt herfra de sidste 21 km til Funder med kilometer i rig natur med plantager, heder, moser og nogle af Danmarks reneste søer.

Aftensmad: Du kan handle din aftensmad i Rema 1000 i Funder

Overnatning indendørs: Få en skøn nats søvn på Kirkebjerggaard Bed & Breakfast, hvor morgenmaden er inkluderet i prisen. 

Overnatning udendørs: Har du medbragt dit eget telt, kan du slå det op på DCU Camping Hesselhus mod et mindre beløb. Her har du også adgang til toilet og bad.
 

*Husk at orienter dig om mulig bookning af plads ved begge overnatningsstederne

Dag 2: Funder – Jelling (54 km)

Hærvejen ved Vrads Sande
Foto: Udvikling Hærvejen

Cykel: De første 24 km af dagens etape til Nørre Snede, bringer dig bl.a. forbi Vrads Sande og forbi Tingdalsøerne

Hold en pause I Nørre Snede kan du finde dig en lækker kop gourmetkaffe hos Nørre Snede Kafferisteri og besøg Nørre Snede Kirke, hvor den første del af kirken stammer fra 1100-tallet. Ved kirkegårdskontoret er det også muligt at få et stempel i dit Hærvejspas.

Cykel: Efter pausen og oplevelserne i Nørre Snede er du klar til de sidste 30 km mod Jelling, hvor du bl.a. på din vej kører gennem Nedergaard Skov, inden du kommer til området ved Gudenåens- og Skjernåens kilder

Du har klaret hele turen når du står på Jelling Station og er klar til at tage toget tilbage til Viborg - rigtig godt cyklet!

Transport tilbage til Viborg

Tog
Smashicons

Forslag til tog

Herfra kan du finde tog RA 5924 (Vejle St.) 1 stop til Vejle St. og tag IC 437 (Aalborg St.) 2 stop og stå af i Aarhus H. Sidste tog du skal på er RA 5455 (Viborg St.), stå her af i Viborg og find din bil.

*tjek rejsetider på www.rejseplanen.dk (husk at køb billet til cyklen)